29 / 04 / 2024

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyacı olan vatandaşlara doğalgazdan elektriğe, kira yardımından çocuk parasına çeşitli alanlarda maddi yardımda bulunuyor.  Kötü şartlardaki evini yenilemek isteyen vatandaşlara yapılan destek ise ağızları açık bıraktı. Bakanlık bu taleple gelen ihtiyaç sahibi v



Devletin zor durumdaki vatandaşlara yaptığı destek ödemelerinden kötü koşullardaki evlerini yenilemek, onarmak isteyenlere yaptığı yardıma duyan inanamıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geri ödemesiz maddi desteğinden koşulları yerine getiren tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.

Yeni destek programını açıklayan  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  deprem mağdurlarına ve ihtiyacı olan tüm vatandaşlara çeşitli destekler veriyor.  Bu desteklerden en çarpıcısı ise evini yenilemek isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak yardım miktarı oldu.

Bakanlık,  maddi durumu yetersiz ve evi kötü koşullarda olan vatandaşlara ev onarım desteği veriyor.

Deprem felaketinden etkilenenlere  ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara  ev onarımı amacıyla tam 200.000 TL  destek ödemesi yapılacak.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde yapılacak ev onarım desteği ile vatandaşların sağlıksız ve güvenliği olmayan evlerde yaşamasının önüne geçilecek.

 Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!

Daha önceki yıllarda 10.00 lira ile 40.000 lira arasında değişen miktarlarda yapılan ödemeler, bu yıl artış gösterdi.  Yeni rakamlara göre, ev onarım için 75.000 TL, prefabrik ev yapımı için  150.000 TL, betonarme ev yapımı için kullanılmak üzere  200.000 TL yardım  verilecek.


Peki ev onarım desteğini kimler alabilir? Şartları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön