02 / 05 / 2024

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu dile getirerek önemli uyarılar yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları... 



Türkiye'nin 11 kentinde etkili olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra “İzmir yardıma koşuyor” kampanyası başlatan İzmirli iş insanları, deprem uzmanı Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Naci Görür'ü konuk etti.

İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ortak olağan meclis toplantısına katılan Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür çarpıcı açıklamalar yaptı.

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

“YARA SARMA EDEBİYATI YAPILIYOR”

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında ülkemizde depremi konuşmamanın sanki tabu olduğunu söyleyerek ‘Konuşmayalım, korkuyorum’, ‘Duymayalım, huzurumuz kaçmasın.' stratejilerinin bu ülkenin yöneticilerinde de uzun zamandır olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem olduktan sona çizmelerimizi çeker sahaya ineriz’, ‘Türkiye hükümeti büyüktür, kimseyi aç susuz bırakmaz, her şeyi yaparız, geçici ve sürekli konutlar yaparız' söylemlerinin de yara sarma edebiyatı olduğunu ifade eden Görür, “Bu, çağ dışı bir strateji. İnsanına önem vermeyen anlayışın getirdiği bir strateji” nitelendirmesinde bulundu.

“MAALESEF ÖLÜ SAYISI 42 BİNDEN FAZLA”

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, bilimin ışığı altında yürüyen ve bilim gücüyle yönetilen çağdaş toplumlarda deprem gelmeden, insanlar ölmeden önce gereken tedbirlerin alındığını kaydeden Prof. Dr. Naci Görür, yurt dışında birçok yerde bu tür depremlerde 5-6 kişinin öldüğünü, onun da tesadüfen olduğunu söyledi. Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında "Bizde ise, şu an 42 bin insan görünüyor ama çok daha fazla olacak. İnşallah yanılırım” ifadelerini kullandı.


Geri Dön