04 / 07 / 2024

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu dile getirerek önemli uyarılar yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları... 



“MİKRO BÖLGELEME ÇALIŞMASI YAPMAK ÖNEMLİ”

"İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde yapılan mikro bölgeleme çalışması çok doğru bir iş. Bu çalışmadan sonra, onun ışığı altında kent deprem dirençli hale getirilmelidir. Mikro bölgeleme çalışması demek bir şehrtin doğasını bütün ayrıntılarıyla bilip, yönetimle doğa verilerini iç içe geçirip şehri öyle yönetmektedir." diyen Naci Görür, "Eğer İzmir'in  jeofiziğini, doğasını, jeolojisini,topografyasını bilmezseniz o şehri yönetemez, mekan planlamasını yapamazsınız." dedi.

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Açıklamasında bu mikro bölgeleme çalışmasını yapmadan, ‘Hangi faylar var, deprem üretme periyodu ve kapasitesi nedir, yineleme periyodu nedir, üretirse nereleri nasıl etkiler", bunların bilinemeyeceğini söyleyen Naci Görür, "Bu ayrıntıları bilmeden kenti planlayamazsınız." dedi.

“PARASI OLMAYANA DEVLET EL ATSIN YA DA BELEDİYE BEDAVA YAPSIN”

"Mikro bölgeleme çalışmasından sonra konutlarınızı muayene ettirin" diyen Naci Görür, 1999 sonrasındaki yeni yönetmeliklere göre, kaçak olmadan, doğru mühendislik hizmeti almış, zemin etütleri yapılmışsa, o binalar çökmeyeceğini ve sizi öldürmeyeceğinizi söyledi.

Açıklamasında "İzmir'deki belediyeyi zorlayın, üniversiteleri halk olarak zorlayın, evlerini muayene ettirin" diyen Naci Görür, "Parası olmayana da devlet el atsın ya da belediye bedava yapsın." dedi.

“AFET BAKANLIĞI KURULSUN”

Yaptığı açıklamada muayene ettirirseniz konutunuzun depremdeki davranışlarını görebileceğinizi de söyleyen Naci Görür, "Güçlendirmeyle zafiyet gideriliyorsa güçlendirme yaptırın, eğer olmuyorsa deprem odaklı kentsel dönüşüme girmek için hükümeti zorlayın ve talep edin" dedi. Naci Görür ayrıca Afet bakanlığı kurulsun, bu işler yapılsın önerisini de sundu.

TOKİ deprem konutları ne zaman yapılacak? Deprem konutları nereye yapılacak? İşte 11 ilde TOKİ listesi!

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!


Geri Dön