17 / 05 / 2024

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu dile getirerek önemli uyarılar yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları... 



“İZMİR'DEN KUŞKULUYUZ”

Birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir'e ilişkin olarak da önemli uyarılar yapan Naci Görür, İzmir'den kuşkuları olduğunu söyledi. Bunu dediklerinde ‘Hemen yarın deprem olacak, eve girmeyin' demediklerini de belirten Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir'den endişemiz var. Neden? Canlı faylar var. Canlı fay demek, günün birinde tekerrür periyodu doğduğunda harekete geçip deprem üretebilir." şeklinde konuştu.

Açıklamasında bu fayların özellikle çevrede olan faylarla tetiklenebileceğini, streslerinin artmış olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, daha önce Sisam'da olan depremde, bu fayların önemli bir kısmının yüklendiğini kaydetti. Kendileri zaten bir stres, zaman geçtikçe yüklüyorlar. Bir de çevredeki depremlerden stres geldiği zaman yükleniyorlar.

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

“BUGÜN OLMAZSA YARIN”

Yaptığı açıklamada artık fay-deprem tartışmasının bırakılmasını gerektiğini ve İzmir'in gerçek anlamıyla deprem kenti olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, Çok az şehirde bu kadar az aktif fay sistemi olduğunu, bunların bugün olmazsa yarın, elbet deprem yaratacağını kaydetti.

Sisam depreminde 70-80 kilometre mesafede 117 kişinin öldüğünü söyleyen Naci Görür, burayı deprem dirençli yapmak gerektiğini de kaydetti.


Geri Dön