29 / 04 / 2024

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...



Kahramanmaraş depremlerinin etkisinin en ağır şekilde hissedildiği kentler arasında yer alan Hatay, dün akşam iki büyük depremle bir defa daha sarsıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, önce Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde ve derinliği 16,74 kilometre şeklinde belirlenen bir deprem meydana geldi. Daha sonra Samandağ’da 5.8 büyüklüğünde ve derinliği 7 kilometre şeklinde belirlenen ikinci bir sarsıntı yaşandı. Yaşanan bu depremlerde 6 kişi yaşamını yitirirken, 18'i ağır olmak üzere 294 yaralı yurttaşın da tedavileri de sürüyor.

Hatay’da meydana gelen son deprem, yer bilimciler için ne ifade deniyor? Yaşanan bu sarsıntılar, bölgede ve fay sistemleri üzerinde yeni depremleri tetikleyecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Hatay daki 6.4 lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

‘ARTÇI DEĞİL BAĞIMSIZ BİR DEPREM’

Hürriyet'ten İsmail Arı söz konusu konu ile ilgili olarak Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın görüşlerini yazdı. 

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal açıklamasında son depremin Doğu Anadolu Fay Zonu’nun devamı şeklinde bilinen ‘Antakya Fayı’ üzerinde meydana geldiğini belirterek, bu sebeple sarsıntının artçı değil bağımsız bir deprem olduğunu dile getirdi. Ayrıca Süleyman Pampal "Bu fay İskenderun Körfezi’ne ve Kıbrıs’a doğru uzanıyor” dedi.

Aktarılan detaylara göre, depremlerden birincisi Hatay'ın Defne ilçesinde ikincisi ise Samandağ'day yaşandı


Geri Dön