25 / 07 / 2024

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...




'HATAY FAYI'NDA BAŞKA BİR DEPREM MEYDANA GELİR Mİ?

Bu noktada akıllara hemen "Antakya Fayı yeniden bir deprem üretir mi?" sorusu geliyor. Bu soruya Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Fayın kırılmayan kısmı var” cevabını verdi. 

Açıklamasında fayın yeniden deprem üretme ihtimali olduğunu çünkü orada Ölü Deniz Fayı bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Süleyman Pampal, biraz doğusunda üç fay olarak birbirine paralel olarak devam ettiğini söyledi. Suriye’ye doğru ilerlediğini ve burada deprem olursa doğal olarak Hatay’ı da etkilemesinin muhtemel olduğunu söyleyen Prof. Dr. Süleyman Pampal "En önemlisi daha büyük deprem yaratma potansiyeli var." dedi.

Hatay daki 6.4 lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

ÜÇ ÜLKEYİ ETKİLEYECEK

Yaptığı açıklamada Hatay'ın aslında Kahramanmaraş Depremi'nde yıkıldığını belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, o fayın Hatay’a yaklaştığını göz ardı etmemek gerektiğini de söyledi. Açıklamasında daha da kırılması beklenen parçaları bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Süleyman Pampal, "O parçalar da öyle ufak tefek değil; 400-500 kilometre uzunluğunda… " dedi.

Fay, Hatay’dan çıktığı zaman Suriye topraklarından Ölü Deniz'e daha sonra da Lübnan ve İsrail üzerinden Akabe Körfezi’ne kadar indiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, bu sebeple Hatay’ı ve Ortadoğu’daki bu üç ülkeyi bekleyen deprem olduğunu söylemenin mümkün olacağını kaydetti.

Açıklamasında "Hatta tarihsel dönemde 8 büyüklüğüne varan depremler bulunuyor." diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Bu fay artık harekete geçti." dedi.


Geri Dön