06 / 05 / 2024

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

Vatandaşların emeklilik için merakla beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşiyor. Peki en düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!



Vatandaşların emeklilik için merakla beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşiyor. EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacak ve 8 Eylül 1999'da 18 yaşına giren kadın çalışan 2023 yılında 42 yaşında emekli olabilecek. Aynı yaş ve tarihte işe başlayan erkek çalışan da bir sene sonra 43 yaşında emeklilik hakkı kazanacak. 

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların gözü kulağı Meclis'e gelecek olan EYT düzenlemesi ile ilgili yasa tasarısına odaklandı. EYT'lilerin merakla beklediği yaş, prim gibi ayrıntılar da netleşmeye başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan taslak metinde yaş sınırı yok. 8 Eylül 1999'da 18 yaşına giren kadın çalışan 2023 yılında yasadaki hizmet ve sigorta süresini fazlasıyla doldurduğu için 42 yaşında emekli olabilecekken; aynı yaş ve tarihte işe giren bir erkek çalışan da bir sene sonra 43 yaşında emekli olabilecek. 

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre bu yaş grubunda olanların sayısı çok fazla olmayıp, EYT çerçevesindekilerin yaş ortalaması 49.9 olarak belirlendi. Yasa taslağında borçlanma kapısı açık tutulacak, diğer EYT'liler şartları tamamladıkları zaman emekli olmaya hak kazanabilecek. 

Sabah'tan Hazal ateş'in haberine göre; Örneğin, bir erkek çalışan 25 yıllık hizmet süresini 2023 Mart'ta tamamlıyorsa o tarihte emekli olacak. Aylık bağlama hesaplaması da mevcut sistemden farklı olmayacak. 

İşte EYT düzenlemesi ile ilgili merak edilen her şey...


Geri Dön