28 / 04 / 2024

En düşük EYT maaşı kaç lira olacak? EYT emeklisinin alacağı en düşük maaş kaç lira olacak?

En düşük EYT maaşı kaç lira olacak? EYT emeklisinin alacağı en düşük maaş kaç lira olacak?

EYT’lilerin ilk maaşlarının ödenmesi için gözler şubat ayına çevrildi. EYT'lilerin en az ne kadar maaş alacağı da merak konusu oldu. Peki en düşük EYT emekli maaşı kaç lira olacak?



EYT’lilern yıllardır beklediği düzenleme Aralık ayında Meclis'e geliyor. Ocak ayında yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemenin yasalaşmasının ardından EYT’liler ilk maaşlarını Şubat ayında alacak. EYT’lilerin ilk maaş için geri sayımı başladı.

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar" ya da kamuoyunda bilinen kısa adıyla EYT konusunun çözüme kavuşacağı kesinleşti. Böylece prim ve sigorta giriş yılı şartını tamamlayan vatandaşlar, emekli olmaya hak kazanacak ve maaşlarını almaya başlayacak.

EYT’LİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından ilk ödemeler de yapılacak. EYT'li vatandaşlar ne kadar maaş alacaklarını şimdiden hesaplamaya başladı.

En düşük EYT maaşı ne kadar olacak? EYT emeklileri kaç lira maaş alacak? EYT emekli maaşı en az kaç TL alacak? soruları gündemde yerini korurken vatandaşlar da araştırmalarına ve hesaplamalarına devam ediyor.

Peki EYT ile emekli olan bir vatandaş en az ne kadar maaş alacak? İşte bütün detaylar...


Geri Dön