28 / 04 / 2024

Memur ve emekliler temmuz ayında kaç lira zam alacak? Mesleklere göre yeni maaşlar belli oldu!

Memur ve emekliler temmuz ayında kaç lira zam alacak? Mesleklere göre yeni maaşlar belli oldu!

Memur maaş zammı, SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı ve yeni maaşlar belli oldu. Öğretmen, hemşire, polis ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak? Hemen tıklayın.



Hayat pahalılığı altında ezilen çalışanların ve emeklilerin gözü kulağı temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi. Toplu sözleşme, 6 aylık enflasyon oranı ve refah payı ile birlikte memur maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 45 olması bekleniyor.

14 Mayıs seçim süreci döneminde memur maaşları ile ilgili olarak çeşitli vaatler de ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur maaşlarında düzeltme yapılacağını belirterek en düşük memur maaşının 11 bin 848 liradan, 22 bin liraya çıkartılacağını açıkladı. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise seçilmesi durumunda en düşük memur maaşının net 21 bin 265 olacağını ifade etmişti.

Memur ve emekliler temmuz ayında kaç lira zam alacak? Mesleklere göre yeni maaşlar belli oldu! 

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Memur maaşlarının yüzde 45 oranında artacağı şeklinde beklenti var. İşte buna göre bir öğretmen halen 15 bin 793 lira maaş alırken yapılması beklenen zamla birlikte aylık ücreti 22 bin 900 liraya çıkacak. 15 bin 611 lira aylıkla çalışan hemşirenin maaşı ise 22 bin 636 liraya yükselecek. 18 bin 235 lira olan polislerin maaşı da temmuz ayında 26 bin 441 lira olarak belirlenecek.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya memurların maaşlarına yapılacak olan zam beklentisi ile ilgili ATV Ana Haber’e yaptığı açıklamada “1 Temmuz’dan itibaren memurların aldığı en düşük maaş 22 bin liraya çıkmış olacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseldiği için memurlarımızın maaşının toplamı da yüzde 45 oranında artmış olacak” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön