11 / 05 / 2024

En düşük EYT maaşı kaç lira olacak? EYT emeklisinin alacağı en düşük maaş kaç lira olacak?

En düşük EYT maaşı kaç lira olacak? EYT emeklisinin alacağı en düşük maaş kaç lira olacak?

EYT’lilerin ilk maaşlarının ödenmesi için gözler şubat ayına çevrildi. EYT'lilerin en az ne kadar maaş alacağı da merak konusu oldu. Peki en düşük EYT emekli maaşı kaç lira olacak?



EYT emeklisinin alacağı en düşük maaş

2022 yılında en düşük emekli aylığı 3500 lira olarak ödeniyor. Buna göre, bin prim günü olan EYT'li emekli bir vatandaş da en az 3 bin 500 TL maaş alacak.

İlk maaşların 2023 yılının Şubat ayında ödeneceği düşünüldüğünde bu miktar yeni yıl zammıyla beraber daha da artmış olacak.

En düşük emekli maaşının 5 bin lira olacağına yönelik iddialar da gündemde. Öyle bir düzenleme olması halinde EYT emeklisi vatandaşların alacağı en düşük maaş 5 bin lira olacak. Yeni yılda enflasyon göz önünde bulundurularak yapılacak zamlarla emekli maaşlarında ciddi bir artış bekleniyor.

Emeklilerin yeni yılda promosyonlarla birlikte alacağı zam birleştiğinde yüzlerinin güleceği bir süreç olacağı tahmin ediliyor. Bilindiği gibi bankalar emekli maaş promosyonlarını güncelledi ve emekli maaşını taşıyan emeklilere 7 bin 500 liraya kadar promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı.

PTT’den emekliye müjde! Koşulsuz, şartsız 60.000 liraya kadar anında kredi!

Tüm emeklileri ilgilendiriyor: Yeni yılda cepleri rahatlayacak!

EYT’li emekli, 25 bin lira maaş alabilir!

 


Geri Dön