12 / 05 / 2024

EYT'lilere bağlanan emekli aylıkları hangi mevzuata göre hesaplanacak? Maaş hevesleri kursaklarında mı kalacak?

EYT'lilere bağlanan emekli aylıkları hangi mevzuata göre hesaplanacak? Maaş hevesleri kursaklarında mı kalacak?

EYT'lilerin beklediği düzenleme ile ilgili müjde açıklandı. Şimdi en çok merak edilen soru EYT'lilerin alacağı maaşların hangi yöntemle hesaplanacağı...



EYT düzenlemesinin Ocak ayının ikinci haftasında TBMM'ye gelmesi ve ardından resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Uzmanlar EYT'de başvuru yapıldığında SGK'da yaşanacak yoğunluklara dikkat çekerek, hak sahiplerinin herhengi bir maaş kaybına uğramayacaklarını, işlemler uzun sürse bile başvuru tarihinden itibaren birikmiş maaşın alınmaya hak kazanılacağına işaret etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön