27 / 04 / 2024

Emekli ve memur Temmuz zammında gözler Cumaya çevrildi! Zam oranı ortaya çıkacak! En düşük maaş kaç lira olacak?

Emekli ve memur Temmuz zammında gözler Cumaya çevrildi! Zam oranı ortaya çıkacak! En düşük maaş kaç lira olacak?

Emekli ve memur Temmuz zammı 2022 için geri sayım başlarken, milyonlarca emekli dört gözle son dakika zam açıklamasını bekliyor. Peki en düşük emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? 6 aylık enflasyon ile emekli ve memur kaç TL maaş alacak? İşte kalem kalem memur ve emekli Temmuz zammı hesaplama...



Emekli ve memur Temmuz zammı 2022 için geri sayım başlarken, milyonlarca emekli dört gözle son dakika zam açıklamasını bekliyor. Gelen son verilere göre Mayıs ayı enflasyon beklentisi ortaya çıkarken, Temmuz zammında da ipuçları gelmeye başladı. Emekli zammı, memur zammı ve kira artış oranı gibi pek çok kalemi etkileyecek olan Mayıs ayı enflasyon oranı ile 5 aylık, Haziran enflasyon oranı ile de 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıkacak. Bununla beraber Merkez Bankası'nın enflasyon beklenti anketinin de sonuçları belli oldu. 

Emekli ve memur Temmuz zammında gözler Cumaya çevrildi! Zam oranı ortaya çıkacak! En düşük maaş kaç lira olacak? 

Temmuz 2022 emekli zammı ve memur zammı için belirleyici olacak ve milyonlarca kişinin gelirini direkt etkileyecek enflasyon verileri açıklanırken, enflasyon beklentisi ve tahminleri de netlik kazanmaya başladı. Merkez Bankası Mayıs ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarını açıkladı ve Mayıs 2022 enflasyon beklentisi yüzde 3,97, Haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. 

Peki en düşük emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? 6 aylık enflasyon ile emekli ve memur kaç TL maaş alacak? İşte kalem kalem memur ve emekli Temmuz zammı hesaplama...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön