19 / 05 / 2024

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

Vatandaşların emeklilik için merakla beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşiyor. Peki en düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!



EYT düzenlemesinde yaş konusunda bir kademe bulunacak mı?

Bakanlığın hazırladığı taslakta bugün itibarıyla bir yaş sınırı bulunmuyor. EYT düzenlemesinde prim ve yıl sayısı koşulunda değişiklik yapılmayacak. Kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl şartı bulunacak. 

Yasa'da esas alınan 8 Eylül 1999 tarihinde 18 yaşını tamamlamış olunması. Bu tarihte 18 yaşında olan bir kadın çalışan Ocak 2023'te emeklilik dilekçesini verdiğinde yaklaşık 24 senelik sigorta süresi bulunacak.

Eksik prim günlerimi tamamlamak için borçlanma ne zaman yapılmalı? 

Prim günü eksik olanların Ocak ayından önce borçlanmasında fayda var. Bugün itibarıyla bir günlük süreyi 69 TL ile borçlanmak mümkünken, yeni yılda asgari ücrete tahminen yüzde 50 zam gelmesi durumunda bu tutar 104 TL olacak. 

Tek çocuk için 720 günlük borçlanma 50 bin TL olurken, yeni yılla 75 bin TL'ye ulaşacak. 

Yine bugün askerlik borçlanması yapacak bir kişi 37 bin 963 Türk Lirası ödeme yapacakken; 1 OCak 2023 sonrasında bu tutar da artacak.

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? 

Bu sene için en düşük emeli aylığı 3.500 Türk Lirası olarak ödeniyor. Buna göre bin prim günü olan EYT'li bir vatandaş da 3.500 Türk Lirası maaş alacak.

İlk maaşların 2023 Şubat'ta ödeneceği göz önüne alındığında bu tutar yeni yıl zammıyla daha da yükselecek. 

Emekli aylıklarına yüzde 30 zam yapılması durumunda bu tutar 4 bin 550 TL'ye; yüzde 40 zam yapılması halinde ise 4 bin 900 TL'ye kadar yükselecek. 

Maaş hesaplaması nasıl olacak?

EYT düzenlemesi çerçevesinde olanların normal emeklilerden bir farkı yok. Emekli aylığı hesaplamasında 1999 öncesi, 1999-2008 yılları arası ve 2008'den sonraki dönem olacak şekilde 3 ayrı hesaplama gerçekleştiriliyor. Üç ayrı dönem için hesap yapılarak birleştirilecek ve emekli aylığı hesabında tüm kazançlar dikkate alınmış olacak.

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

EYT ile emekli olanlara promosyon ve ikramiye verilecek mi? 

EYT düzenlemesinden faydalananlar, normal emeklilerin sahip olduğu bütün haklardan faydalanabilecekler. Bu çerçevede EYT'liler de senede iki kez bayram ikramiyesi alacak. Bayram ikramiyesine de gelecek sene zam yapılması planlanıyor.

TOKİ İstanbul kura çekiş takvimini açıkladı! Sosyal konut kuraları peş peşe çekiliyor! 2022 TOKİ İstanbul takvimi...

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık'ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!

Doların 2 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Elinde dolar olanların ağzı kulaklarına vardı! Çok acil bu rakama bakın

 


Geri Dön