02 / 05 / 2024

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık'ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık'ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!

Konut üreticilerinin odaklandığı konut kampanyasına ilişkin detaylar yavaş yavaş belli oluyor. Kampanyada Alt, orta ve üst gelir için üç farklı faiz oranı olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...



Hem konut kredisi faizlerinin artması hem de verilen kredi miktarının 300 bin Türk Lirası bandında kalması, Türkiye'de konut satışlarının sert gerilemesine neden olurken, sektör kamunun başlatacağı kampanyaya odaklandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hazırlanacak kampanyaya ilişkin 12 Kasım'da müteahhitlerle bir araya geldi ve beklentilerini dinledi. 

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!

Sektörden alınan bilgilere göre; Aralık'ta çıkması beklenen kampanya çerçevesinde, kamu bankaları öncülüğünde, kişilere krediye ulaşma imkanı sağlanacak. Ekonomimcom'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı seçeneğe yer verilecek olan kampanyada, faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olması öngörülüyor. Kampanyanın, düşen yerli talebi yeniden yükseltmesini, sektörün yeni yıın ilk 2-3 ayını hareketli geçirmesini ve inşaat için bekleyen projelerin de başlamasını sağlayacağına dikkat çekiliyor. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön