27 / 04 / 2024

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım'da başlıyor!

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım'da başlıyor!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada, orta ve üst gelir grubu tarafından merakla beklenen konut kampanyasının Kasım ayında başlayacağını açıkladı. 



KONUTDER  Başkanı Altan Elmas dün açıklanan konut satış rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada konut kredilerine erişimdeki zorluk konut satış rakamlarını etkilemeye devam ettiğini ve bununla birlikte konut tarafında varlık edinmeye yönelik ilginin devam ettiğini söyledi.

KONUTDER'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan Altan Elmas, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, 2022 yılının Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,9 azalışla 113 bin 402 konut satışı yapıldığını kaydetti.

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım da başlıyor!

Yaptığı açıklamada konut satışları Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4 artışla 1 milyon 57 bin 193 adet olarak gerçekleştiğini dile getiren Altan Elmas, konut kredilerine erişimdeki zorluk konut satış rakamlarını etkilemeyi sürdürdüğünü, bununla beraber konut tarafında varlık edinmeye yönelik ilginin devam ettiğini kaydetti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada birkaç gün önce orta ve üst gelir grubu için planlanan konut kampanyasının Kasım'da devreye gireceğini açıkladı.


Geri Dön