10 / 05 / 2024

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım'da başlıyor!

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım'da başlıyor!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada, orta ve üst gelir grubu tarafından merakla beklenen konut kampanyasının Kasım ayında başlayacağını açıkladı. 



Eylül'den itibaren kampanyaya yönelik büyük beklenti oluştuğunu ve satışların çok yavaşladığını kaydeden Altan Elmas, konut sektörü olarak, bu kampanyanın en geç kasım ayının başında başlatılmasının çok iyi olacağını düşündüklerini kaydetti. Elmas, orta ve orta üstü kesimlerin de konuta erişimi hızlanacak ve binlerce insan konut sahibi olacağını da kaydetti.

- "Kredili satışların payı düşüyor"

Altan Elmas, konut kredisiyle yapılan satışlardaki düşük seviyenin Eylül ayında devam ettiğini belirterek, geçen ay, Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43 azaldığını ve 16 bin 970 adet olduğunu söyleyerek, kredili konut satışlarının toplam konut satışları içerisinindeki payının da yüzde 15’e gerilediğini dile getirdi. Söz konusu bu oran ağustosta yüzde 18, Temmuz ayında  yüzde 20,4 olmuştu. Bu kademeli düşüş, konut kredisinde yaşanan yavaşlamanın devam ettiğine işaret ediyor.

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım da başlıyor!

Yaptığı açıklamada söz konusu bu durumun yalnızca konuta ihtiyacı olup ulaşamayan vatandaşı değil konut üreticisini de etkilediğini kaydeden Altan Elmas, nitelikli konut arzındaki azalma ve artan maliyetler üretimin yavaşlamasına sebep olduğunu dile getirerek, orta ve üst gelir grubu için planlanan konut kampanyasının başlamasıyla kredili konut satışlarında bir artışla birlikte sektöründe bir miktar nefes almasını beklediklerini dile getirdi.

Yabancılara yapılan konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23,8 azaldu ve 5 bin 49 şeklinde oldu. Altan Elmas, Türkiye’ye olan ilginin devam etmesine rağmen konut alımı yoluyla vatandaşlık edinim sınırının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasının satışların yavaşlamasına sebep olduğunu da sözlerine ekledi.

O ilde 13 bin 50 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

Konut satışlarında büyük düşüş! Ağustos'ta 123 bin konut satıldı!


Geri Dön