27 / 04 / 2024

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Şevket Demirbaş, fay hatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirbaş, "Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir" dedi. İşte ayrıntılar...



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Şevket Demirbaş, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan, 21 Şubat tarihinde ise Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremlerle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremin Türkiye için milat kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan Şevket Demirbaş, felaketlerin önceden beklendiğine fakat zamanının tespitinin mümkün olmadığına dikkat çekti. 

JMO dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun, bunun temelinde diri fay hatlarının olduğunun altını çizen Demirbaş, konuya ilişkin açıklamasında "Diri fay her zaman deprem üretebilecek ve tedbir almadığımızda yıkıcı sonuçları olabilecek fay demektir. 'Diri faydan kaçalım.' derken ancak belirli bir bantta kaçabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön