01 / 05 / 2024

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Dünya basını Türkiye’deki seçimleri yakından takip ederken bir taraftan da giderek ağırlaşan ekonomik kriz ile ilgili haberler yayınlıyor. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Türkiye’de milyonlarca kişiyi etkileyen konut krizini yazdı, işte detaylar...



Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'de yaşanan konut krizini yazdı.

“Ev sahibi olmak bir hayal” başlıklı haberde, Türkiye'nin ekonomik kriz ortamında tam da seçime giderken çok büyük bir konut krizi yaşadığı, resmi rakamlara göre konut fiyatlarının bir senede tam yüzde 141 arttığı belirtildi.

Al Jazeera'ye konuşan İstanbullu bir vatandaşa, Bostancı'da yaşadıkları konutun kirasının yüzde 147 artışla 4650 TL'den 11 bin 500 TL'ye yükseldiğini belirtti. Açıklqamasında yakın bir zamanda işini kaybettiğini belirten Serhan isimli kişi, eşinin maaşının ancak kiraya yettiğini, 7 yaşında bir çocukları olduğunu ve şu anda işsizlik maaşıyla geçindiklerini söyledi.

‘EKONOMİK KRİZDE ERDOĞAN’IN SINAVI’

Al Jazeera, bu sorunun şu anda birçok Türk'ün hayatını etkilediğine, özellikle son bir senede ağırlaşan enflasyon ve ekonomik kriz ortamında gerçekleştirilecek olan seçimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açısından bir sınav olacağını da kaydetti.

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Ayrıca son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut maliyetlerinin yüksek enflasyonun bile üzerinde olduğu bildirilen haberde, konut fiyatları hızla artarken satışların düştüğü, Mart ayında konut satışlarında yaşanan bu düşüşün geçen seneye oranla yüzde 21'e ulaştığı belirtildi. Ayrıca kira fiyatlarındaki artışların da geçen seneye göre yüzde 157 olduğu bildirilen haberde, hükümetin seçim öncesi konut krizini hafifletmek için uğraştığı da belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi iki büyük inşaat projesini açıkladığını kaydeden Al Jazeera, buna karşın satın alma gücündeki hızlı düşüşün pek çok vatandaşın belini büktüğü yorumunu yaptı.


Geri Dön