27 / 04 / 2024

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.



Ekonomist Mert Başaran, Master Haber Youtube kanalında yayınlanan ‘Mert Başaran ile Master Ekonomi’ programında önemli açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Başaran, altın ve toprak alımının en güvenilir yatırım olduğunu dile getirirken, ülkemizdeki konut pazarının da şu an ciddi bir sıkıntıda olduğunu konut yatırımcılarının da yurt dışına yöneldiğini dile getirdi.

Mert Başaran yaptığı açıklamada her zaman olduğu gibi dolar yerine altın yatırımını ve uzun vadede borsada hisse fonu alınmasını tavsiye etti. Mert Başaran ayrıca durumu olanların da toprak almasını tavsiye etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇOK SERT TEDBİRLER ALINMASI GEREKİYOR

Mert Başaran açıklamasında en önemli konu olan kentsel dönüşüm için en acilinden çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, seçimlere kadar bu konunun çözülmesi gerektiğini kaydetti. Başaran ayrıca seçimlere kadar bunu en çok gündeme getiren çözüm bulanın en fazla oyu da alacağını kaydetti.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Açıklamasında son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasının çok durgun olduğunu belirten Mert Başaran, ülkemizdeki konut pazarının şu an ciddi bir sıkıntıda olduğunu söyledi. Hal böyle olunca da yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini dile getiren Mert Başaran, konut fiyatlarında TL bazlı değil ama dolar bazlı bir düşüş olduğunu da söyledi.

Mert Başaran, doların asgari ücretten az artmasının hala enflasyonun altında olması demek olduğunu belirterek, doların yarın öbür gün 45 ve üstü olursa bunun gayet normal olduğunu söyledi.

PARASINI FAİZE KOYANLAR KAYBEDECEK 

Gram altın hem dolara hem ons altına bağlı artıyor. Altın hala en güvenli yatırım. Hem vatandaş seviyor hem güvenilir iki taraftan artıyor. Herkesin para kazanmayacağı bir yıldayız.

Faize para koymak da mantıklı değil para kazandırmıyor. Faizde uzun süre kalanlar parasını kaybedecek. İyi fırsatlar çıkıyor borsada hisse senetlerinde şu dönemde alan bir iki yıla para kazanabilir. Hisse senetli fonlara yatırım yapılmalı.

TOPRAK ALMAK EN MANTIKLI YATIRIM

Bankalardan iyi fonlar alırsanız çok iyi getiriler sağlıyor. Yatırım fonlarına odaklanmak lazım. Al-sat yapmak toprak almak her zaman kazandırır.

Kripto para da şu ara riskli yatırım. İnsanlar kriptoda paralarını yakmayı göze alıyorlar zaten.

Borsa’da bankacılık iyi gözüküyor. Yükselmesi muhtemel hisseler var. Borsa’da paraya ihtiyacınız yoksa hisse senedi satılmamalı uzun vadede getirisi olacak bir yatırım.”

 

Değerli konut vergisi bu yıl nasıl uygulanacak? 12 milyon 800 bin TL'den yüksek değerli eviniz varsa şimdi kontrol edin!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!


Geri Dön