21 / 05 / 2024

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Dünya basını Türkiye’deki seçimleri yakından takip ederken bir taraftan da giderek ağırlaşan ekonomik kriz ile ilgili haberler yayınlıyor. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Türkiye’de milyonlarca kişiyi etkileyen konut krizini yazdı, işte detaylar...



‘MERKEZİ BİR YERDE TEK BAŞINA YAŞAMAK İMKANSIZ’

Sözcü'de yer alan habere göre, Bora isimli bir mühendis, ev kirasının bir anda 4 bin liradan 10 bin liraya çıktığını, makul fiyatlara yeni bir konut bulmanın neredeyse imkansız olduğunu ve kiracıların kendilerini güvende hissetmediğini dile getirdi.

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Al Jazeera'ye konuşan İstanbullu vatandaşlar, bir konut almanın kendileri için artık hayal olduğunu söyledi. 42 yaşındaki Çağan isimli bir vatandaş da 20 seneden uzun süredir çalıştığını, merkezi bir yerde tek başına yaşamanın kendisi için artık imkansız hale geldiğini söyledi.

Al Jazeera, uzmanlara göre Türk Lirası2nın değer kaybetmesi sonucu konut yatırımlarının artmasıyla ve yabancılara konut satışıyla beraber konut fiyatlarındaki artışın devam edeceğini ve bu durumun krizi daha da derinleştireceğini kaydetti.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul yatırımcıları seçimi bekliyor!

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?


Geri Dön