30 / 06 / 2024

bursa baş melekler kilisesi

bursa baş melekler kilisesi

Mudanya'nın Kumyaka köyündeki, mülkiyeti İstanbul 'da yaşayan bir iş adamına ait olan 8'inci yüzyıldan kalma “Baş Melekler Kilisesi“, Fener Rum Patrikhanesi tarafından satın alındı.

TOKİ Bursa başvuruları yarın sona eriyor! 1.769 TL taksitle konut fırsatını kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bursa projesi için başvurular yarın sona eriyor. işte detaylar...

Bursa'da ev almanın tam zamanı!

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gayrimenkul sektörü de etkilendi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Başkanı Göksel Birsen, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TOKİ 100 bin sosyal konut Bursa başvuru tarihi!

TOKİ 100 bin sosyal konut Bursa başvuru tarihi haberimizde yer alıyor.TOKİ Bursa 2020 projesinde yer alan konutlar 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Mudanya Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon yapılacak!

Mudanya, Kumyaka Köyü’nde bulunan ve 2012 yılında Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis'in mülkiyetini özel bir kişiden satın aldığı Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon hazırlıklarına başlandı.

Bursa Başaran'da kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi kamulaştırma çalışmalarıyla ilçeye yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Başaran Mahallesi Başaran Cami çevresine nefes aldıracak meydan düzenlemesi için kamulaştırma işlemleri tamamlanan 2 bina, düzenlenen törenle yıkıldı.

Bursa Bağlarbaşı'nda adrenalin park kurulacak!

Projelerini ve hizmetlerini kamuoyuna açıklayan Başkan Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin yakında başlayacağını belirterek, Bağlarbaşı'nda kurulacak adrenalin parkının da müjdesini verdi.

Bursa başkanlık binasında inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ince işçilikleri ve çevre düzenlemesi başlayan yeni başkanlık binasının inşaat çalışmalarında sona gelindiğini ve bahar aylarında hizmete alınacağını açıkladı.

Bursa Büyük Sanayi Sitesi Projesi başvurusu 2015!

Bursa Büyük Sanayi Sitesi Projesi başvurusu 2015 detayları haberimizde yer alıyor. 4 bin TL başvuru bedelinin ödendiği projede toplam 2 bin 521 tane işyeri satışa sunuluyor.

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi projesi başvuruları 2015!

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi projesinde yer alan 2 bin 521 adet işyeri için başvuru dönemi devam ediyor. İşte TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi projesi başvuruları 2015 detayları...

Bursa İnegöl kapalı pazar yerinde güçlendirme çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yılın ilk gününde İnegöl ilçesinde çatısı çöken pazaryerinde incelemelerde bulundu ve çatının güçlendirilmesi için gerekli çalışmaları hemen başlatacaklarını söyledi.

TOKİ Bursa Hamitler 1. Etap son başvuru günü bugün!

TOKİ Bursa Hamitler 1. Etap son başvuru günü bugün. 2 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olmak üzere toplam 2 adet dairenin satışa sunulduğu projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek.

Sanabel Konakları Bursa' da daireler hemen teslim ediliyor! 422 bin TL' den başlayan fiyatlarla!

Sanabel Konakları Bursa projesi toplam 88 adet daireden oluşuyor. Toplam 12 bin 500 metrekare alana yayılan proje 9 bloktan oluşuyor. Sanabel Konakları Bursa' da daireler hemen teslim ediliyor. Daireler 422 bin TL' den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor

Metrokent Bursa projesinde daireler 355 bin TL' den başlıyor! Hemen teslim!

Bursa' da bulunan Metrokent Evleri 2 bloktan oluşuyor. Toplan 80 daireden oluşan proje içerisinde 11 adet dükkan da bulunuyor. Metrokent Bursa projesinde daireler 355 bin TL' den başlıyor. Daireler hemen teslim ediliyor.

bursa baş melekler kilisesi Haberi

bursa baş melekler kilisesi


Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, mülkiyeti, İstanbul 'da yaşayan iş adamı Mete Yalçın'a ait olan, “Baş Melekler Mikail ve Cebrail Kilisesi”ni 10 Eylül Pazartesi günü satın aldıklarını söyledi. 


“ORTAK MİRAS, HERKESE AÇIK“ 


Harabe durumdaki kilisenin etrafına kapı koyduklarını belirten Lambriniadis, “Kapının 3 anahtarı var. 2'si bizde, birini ise Kumyaka köyü muhtarına verdik. Ziyaretçi geldiğinde kapıyı kilitli bulmamalı. Anahtarı resmi bir kuruma verdik ki gelen ziyaretçiler, kontrollü bir şekilde kiliseyi görebilsin. Biz bu tarihe ortak miras diyorsak, anahtar herkeste olmalı” diye konuştu. 

Daha önce, Tirilye'deki Kemerli Kilisesi'nin de satın alındığını hatırlatan Lambriniadis, “Kemerli Kilisesi'nde de aynı işlemi yaptık. Satın aldıktan sonra etrafına kapı koyduk ve bir anahtarını muhtara bıraktık” dedi. 

Lambriniadis, kiliseyi en kısa zamanda...