01 / 05 / 2024

bursa Bayazid Paşa Medresesi rekonstrüksiyon çalışmaları

bursa Bayazid Paşa Medresesi rekonstrüksiyon çalışmaları

Kentin kültürel değerlerini gün yüzüne çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hoca Taşkın Mahallesi’ne kültür merkezi olarak kazandırılacak Bayazid Paşa Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları ilk harcın koyulmasıyla başladı.

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için son bina da yıkıldı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan Demirtaşpaşa İlkokulu alanında yer alan 4 katlı son binanın da yıkımına başlandı.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerinde yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bursa Bayezid Paşa Medresesi restore edildi!

Çelebi Mehmet döneminde Vezirlik, Rumeli Beylerbeyliği ve Veziriazamlık yapan Bayezid Paşa tarafından 1400’lü yılların başında yapılan ancak gerek depremler, gerekse bakımsızlık yüzünden tamamen yer altında kalan tarihi Bayezid Paşa Medresesi kente kazandırıldı...

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yıkıldı!

Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nu yıkarak inşaat çalışmalarını başlattı.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu'nun çevresinde binalar yıkılıyor!

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bina yapılacak Demirtaşpaşa İlkokulu'nun çevresinde kamulaştırılan binaların yıkımını başlattı. Altepe, Bursa’nın bir kalite kenti olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Bursa Timurtaş Paşa Camii'nin minaresi restore edilecek!

Bursa’daki ilginç mimarisi ile dikkat çeken 618 yıllık Timurtaş Paşa Camii ile minaresi arasından yol geçiyor. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, yazışmalar sonucunda cami minaresinin restore edileceğini belirtiyor.

bursa Bayazid Paşa Medresesi rekonstrüksiyon çalışmaları Haberi

bursa Bayazid Paşa Medresesi rekonstrüksiyon çalışmaları


Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından Hoca Taşkın Mahallesi’ne kültür merkezi olarak kazandırılacak Bayazid Paşa Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları ilk harcın koyulmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ecdat emanetlerinin bir bir öne çıkarıldığını vurgulayarak, yer üstündeki eserlere olduğu gibi yer altında kalmış ve zamanla yok olmuş tarihi değerlerin de kentte yeniden işlevsel olarak boy gösterdiğini söyledi.


“Yok oldu sayılan medrese yeniden küllerinden doğacak”

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Bursa’nın, marka değeriyle geleceğe taşındığını belirten Başkan Altepe, “Bugün tarihi bir gün. Medeniyetin başkenti Bursa’da 6 asırlık tarihi bir eser olan Bayazid Paşa Medresesi’ni orijinal haliyle gün yüzüne çıkaracak çalışmalarımıza ilk harcı koyarak başlıyoruz. Bu eser yok olmuş ve yerine binalar yapılmıştı. Büyükşehir...