28 / 04 / 2024

Bursa Çamur Yakma Tesisi son durum

Bursa Çamur Yakma Tesisi son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Gaziantep OSB'de tesis inşaatı ihalesi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi Yapım İşi ihale edilecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Gaziantep OSB'de tesis yapım ihalesi 14 Şubat'ta!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi yapım işini ihale edecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursa Kayapa'ya yapılacak çöp depolama tesisi protesto edildi!

Bursa ilinin Kayapa bölgesinde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar projenin oylanacağı Büyükşehir önünde oturma eylemi yaptı.

Bursa Çamur yakma tesisinde son viraj!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce planlanan ve arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi ile yok edilme sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nde son viraja girildi.

Bursa'da çamur yakma ve enerji elde etme tesisinin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında fiayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi inşa edilecek!

Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokolü yüklenici firma ile imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasın temiz hava, su ve toprak olduğunu belirtti...

Bursa'da 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak!

Büyükşehir Belediyesi, Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Bursa’da, arıtma tesislerinde biriken atık çamurların yakılması sırasında açığa çıkacak ısıdan üretilecek elektrikle 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak.

Kuzu Grup ve Bursa Büyükşehir Belediyesi protokol imzaladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem atık çamurun bertaraf edilmesini hemde elektrik el de edilmesini sağlayacak Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokol imzaladı..

Kuzu Grup Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı!

Kuzu Grup, Bursa’da 68 milyon TL’lik yatırımla atık çamurları enerjiye dönüştürecek. Kuzu Grup, Bursa’daki Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nin ihalesini kazandı..

Bursa Çamur Yakma Tesisi son durum Haberi

Bursa Çamur Yakma Tesisi son durum


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir olması amacıyla çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, metan gazından elektrik üretimi, ana içme suyu hattı üzerine kurulan tribünler ile sudan elektrik üretimi ve güneş panellerinden elektrik üretiminin ardından arıtma tesislerinde toplanan çamurlardan elektrik üretimi için kurulan tesiste sona yaklaştı. BUSKİ tarafından projelendirilip Doğu Atıksu Arıtma Tesisinde temeli atılan tesiste çamurların yakılacağı yerli üretim kazanların montajı yapılıyor.


Önceliğimiz çevre

Çamur yakma tesisinde devam eden montaj çalışmalarını yerinde incelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, imalat hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan bilgi aldı. Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması ve yeniden Yeşil Bursa olarak anılması için çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Arıtma tesisi atığı olan çamurların bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu uzun...