19 / 05 / 2024

Bursa Cem Sultan Türbesi restorasyon çalışmaları son durum

Bursa Cem Sultan Türbesi restorasyon çalışmaları son durum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte Muradiye Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Bursa Kebap Evi yurt dışına açılıyor! 

Bursa Kebap Evi markasının Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, yurt dışında da şube açacaklarını açıkladı. Cem Helvacı, "İran'a giren ilk Türk zincir restoran biz olacağız." dedi...

Bursa Emir Sultan'a otopark takviyesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Emir Sultan Hazretleri’ni ziyarete gelen kafilelerin kullandığı otobüslerin düzenli şekilde duraksayabilmesi için otopark çalışmalarını hızlandırdı.

Hançerli Fatma Sultan Medresesi restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bakımsızlık ve yangınlarda büyük hasar gören Fatma Sultan Medresesi'ni restore etti.

Bursa Çamlık Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Kentsel dönüşüm yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Çamlık Sitesi’nde dönüşümü başlattı.

Bursa Emir Sultan'a bin metrekarelik park!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Emir Sultan’da kamulaştırılan bin metrekare alana yapılacak park ile bölgenin nefes alacağını dile getirdi.

Hançerli Fatma Sultan Medresesi'nde sona gelindi!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken, kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından, yeni bir kültür merkezi olarak, Yıldırım İlçesi’ne kazandırılacak Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Bursa FSM Bulvarı, Şanzelize oluyor!

Bursa’nın en prestijli caddelerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında gerçekleştireceği revizyonla ‘Şanzelize’ benzeri görüntüye kavuşacak.

Bursa Hançerli Fatma Sultan Medresesi kültür merkezi oluyor!

Bursa'daki Hançerli Fatma Sultan Medresesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilk günkü özgün yapısıyla gün yüzüne çıktı.

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Bursa'da 600 yıllık cami hizmete açıldı!

Bursa’da Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Koca Ak Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koca Ak Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İhsan Ateş tarafından 20 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Tuzla, Aydınlı Mahallesi, Cem Sultan Caddesi'nde kuruldu.

Bursa Cem Sultan Türbesi restorasyon çalışmaları son durum Haberi

Bursa Cem Sultan Türbesi restorasyon çalışmaları son durum

Bursa’nın değerlerini bir bir öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarının sonuna geldi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi’ndeki Cem Sultan Türbesi’nin tamamlanma aşamasına gelen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte Muradiye Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Muradiye’deki çalışmaların UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil alanlardaki son restorasyonlar olduğunu ifade eden Başkan Altepe, tarihi eserleri ayağa kaldırmak ve yeniden işlevlendirmek için titizlikle çalıştıklarını belirtti.


“Tarih başkenti Bursa’yı tüm külliyeleriyle beraber ayağa kaldırıyoruz” diyen Başkan Altepe, Bursa’nın en önemli semtlerinden birinde bulunan Muradiye Külliyesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarını anlattı.


Muradiye Külliyesi’nin “Bursa’nın Topkapı’sı” olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Osmanlı saray efradı burada 12 ayrı türbede yatıyor. Sultan II...