22 / 05 / 2024

Bursa Çimento 2014 yatırımları

Bursa Çimento 2014 yatırımları

Geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 7 artışla 1 milyon 575 bin ton çimento satışı gerçekleştirdiklerini belirten Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, iç satışı 1 milyon 430 bin ton olarak açıkladı.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

Bursa Çimento'nun acı günü! Mehmet Tarman vefat etti!

Bursa Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Üyeleri İsmail Tarman'ın kardeşi ve Mustafa Tarman'ın amcası Mehmet Tarman vefat etti. 

Bursa Çimento, Rodaport’daki hissesini yüzde 50’ye çıkardı!

Bursa Çimento, iştirakı Çemtaş’ın sahibi olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş’nin yüzde 22,5 hissesini 18 milyon 693 bin dolara satın alarak hissesini yüzde 50’ye çıkardı.

Banu Ergin PR bünyesine 4 yeni firma kattı!

2003 yılından bu yana başta inşaat, otomotiv, sağlık, hukuk, moda ve eğitim olmak üzere birçok farklı sektöre medya ilişkileri alanında hizmet veren Banu Ergin PR; Bursa Çimento, Bursa Beton, Çemtaş ve Rodaport’u müşteri portföyüne kattı.

Bursa Çimento Genel Müdürü görevden ayrıldı!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., Genel Müdür Mürsel Öztürk'ün 30 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, karşılıklı mutabakatla görevinden ayrılacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Tarihi Kentler Birliği 2016 toplantısına Bursa damgası!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “2010 yılında başvurduğumuz UNESCO süreci 2014’de tamamlanarak Bursa UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi.Yani, Bursa’nın değerleri artık dünyanın üstün evrensel değeri oldu." dedi.

Bursa Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı ne zaman açılacak?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2014 yılı Kasım ayında temeli atılan Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı açılış için gün sayıyor. Stadın 2016 yılının ilk aylarında hizmete girmesi bekleniyor.

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nin inşaatında sona gelindi!

Yapımına 2014 yılında başlanan yeni Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nde sona gelindi. 29 dönümlük arazi üzerine yapılan hastanenin kaba ve ince işçiliğinin sona ermesi ile birlikte çevre düzenlemesine başlandı.

Bursa Ibis ve Adana Ibis Otel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyündeki Bursa Ibis ve Adana Ibis Otel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Çimento ihracatı neden geriledi?

Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkiledi. Türkiye, 2012’de 13 milyon ton, 2013 yılında 11 milyon, 2014’te ise 10 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yaptı.

Adana'da vergi rekortmeni Adana Çimento oldu!

Adana'da 2014'e ilişkin Gelir Vergisi rekortmeni Bülent Özler olurken, Kurumlar Vergisi'nde Adana Çimento yine ilk sıraya yerleşti.

Karadenizli isterse yapar!

Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk'e göre, Karadeniz insanının yapamayacağı iş yok. Trabzon halkının köy kökenli oluşu ise inşaat sektöründe söz sahibi olma nedenlerinden birisi...

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası'ndan dava açıklaması!

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2 Eylül 2014 tarihli kararına istinaden açılan davanın yürütmesinin durdurulduğu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Bursa Çimento 2014 yatırımları Haberi

Bursa Çimento 2014 yatırımları


Geçen yıl aldığı yatırım kararıyla harekete geçen Bursa Çimento, yapacağı 120 milyon dolarlık tesis yatırımıyla kapasitesini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor. Bursa’nın müteşebbis ruhlu sanayicilerinin biraya gelerek 1966 yılında kurdukları Bursa Çimento bugün beraberindeki beş firmayla Bursa Çimento Grubunu oluşturuyor. Yıllık 1 milyon 350 bin ton klinker ve 1 milyon 850 bin ton çimento üretim kapasitesine sahip olan firmanın yüzde 100’ü halka açık. Geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 7 artışla 1 milyon 575 bin ton çimento satışı gerçekleştirdiklerini belirten Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, iç satışı 1 milyon 430 bin ton olarak açıkladı. Özellikle Libya, Yunanistan, Batı Afrika ülkeleri ve Rusya gibi çevre ülkelere de geçen yıl 146 bin ton çimento ihraç ettiklerini belirten Öztürk, bu yıl...