08 / 05 / 2024

Bursa Çimento atık ısı

Bursa Çimento atık ısı

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bursa Çimento Fabrikası atık ısıdan enerji üretme yatırımını devreye aldı.

Bursa Reşat Oyal Kültürparkı’na buz pateni pisti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Reşat Oyal Kültürparkı’na 12 ay kullanılacak bir buz pateni pisti yapılıyor.

Bursa Reşat Oyal Kültürparkı, nikah sarayına 2017'de kavuşacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reşat Oyal Kültürparkı’nda, yeni ve modern bir nikah sarayı yapılacağını ve mekanın 2017 yılında hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Bursa Reşat Oyal Kültürparkı’na nikah sarayı inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reşat Oyal Kültürparkı’nda, yeni ve modern bir nikah sarayı yapılacağını ve mekanın 2017 yılında hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursa Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Alanı'nın ÇED toplantısı 14 Temmuz'da!

Bursa İli, İnegöl İlçesi, Şehitler Mahallesi tarafında yapılacak olan Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Alanı projesinin ÇED toplantısı 14 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü’nün temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi’nde projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü’nün temeli görkemli bir törenle atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı...

TMMOB'dan Kayapa’ya yapılacak Katı Atık Tesisi’ne tepki!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kayapa’ya yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepki gösterdi.

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin temeli yarın atılacak!

Bursa'da yaklaşık 1,5 milyon metrekare alanda, 19 farklı sektörde faaliyet gösteren, 2 bin 988 işletmeyi aynı çatı altında toplayan ve 125 dükkanlık ilk etabı tamamlanan Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temel atma töreni yarın gerçekleştiril

Bursa Çimento finansal raporları!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte 1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

Bursa Çimento 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini artıracak!

Bursa ve çevresinde devam eden altyapı projeleri için 120 milyon dolarlık yatırım yapan Bursa Çimento, 2017 yılına kadar kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden inşaat sektörüyle iş birliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, olan kontrolsüz hafriyat atıklarının önüne geçebilmek için inşaat sektörüyle iş birliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, hafriyat atıklarının kontrolü için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 36. Komitesi üyeleriyle bir araya geldi.

Bursa'nın atık çamuru enerjiye dönüştürülecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, arıtma tesislerinde biriken atık çamurların yakılması sırasında açığa çıkacak ısıdan yılda 6 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi. İşte ayrıntılar...

Bursa Çimento atık ısı Haberi

Bursa Çimento atık ısı

Bursa Çimento tarafından yapılan açıklama şöyle;


Atık Isıdan Elektrik Enerjisi elde etmek üzere teşvik belgesi alınmış olan yatırımımız, deneme üretimi sürecini başarı ile tamamlamış olup  42,2 milyon TL. bedelle aktife...