29 / 04 / 2024

Bursa Cumalıkızık Dünya Mirası Listesine mi girdi

Bursa Cumalıkızık Dünya Mirası Listesine mi girdi

Bursa Cumalıkızık ve Bergama'yı Dünya Mirası Listesi'ne ekledi. Katar Ulusal Kongre Merkezi'ndeki, UNESCO Dünya Miras ve 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Bursa Cumalıkızık ve Bergama'nın dosyaları oy birliğiyle Dünya Mirası Listesi'ne kaydedildi...

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK, Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

Menderes Türel: Yaptıklarımız birer dünya projesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yerel seçimler önemli açıklamalarda bulundu. İddialı projelerini anlatan Türel, ''Bunların hepsi birer dünya projesi'' dedi. 

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Bursa'da kontrolsüz yıkılan bina çöktü!

Bursa'da kontrolsüz ve güvenlik önlemi alınmadan yıkılan 3 katlı bina çöktü. Yıkım, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Vedat Aşcı’nın kızı Susanne Aşcı dünya evine girdi!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı’nın kızı Susanne Aşcı ve Samsunlu iş adamı Ahmet Derebey’in oğlu genç iş adamı Sefa Derebey dünya evine girdi.

Evrim Kırmızıtaş RE/MAX International dünya birinciliği ödülünü aldı!

Evrim Kırmızıtaş Başaran RE/MAX International dünya birinciliği ödülünü Türkiye'ye getiren ilk ve tek kadın emlak danışmanı olmayı başardı.

Evrim Kırmızıtaş gayrimenkul satışında dünya şampiyonu oldu!

RE/MAX’lının katıldığı uluslar arası RE/MAX Kongresi bu yıl 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde düzenlendi. Las Vegas’ta geçekleşen kongreye Türkiye adına Evrim Kırmızıtaş katıldı. Kırmızıtaş 2016 yılı Amerika ve Kanada hariç tüm danışmanlar arasında gayrimenkul satışında dünya 1'ncisi oldu.

Bursa Cumalıkızık Dünya Mirası Listesine mi girdi Haberi

Bursa Cumalıkızık Dünya Mirası Listesine mi girdi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Bursa Cumalıkızık ve Bergama'yı Dünya Mirası Listesi'ne ekledi. Katar Ulusal Kongre Merkezi'ndeki, UNESCO Dünya Miras ve 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Bursa Cumalıkızık ve Bergama'nın dosyaları oy birliğiyle Dünya Mirası Listesi'ne kaydedildi. Konuyu Twitter'daki hesabından değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bursa ve Cumalıkızık, ticari kültürü ve kente yakın kırsal yaşamın devamlılığı ile Osmanlı yaşam vizyonuna iyi bir örnek teşkil etmektedir. Helenistik dönemin en büyük kütüphanelerinden birine sahip Bergama da, kültürel peyzaj kategorisinde listeye girdi" mesajını yazdı. Türkiye'nin Dünya Miras Listesindeki varlık sayısının 13'e yükseldiğini vurgulayan Çelik, gelecek yıl Diyarbakır ve Efes'in dosyalarının görüşüleceğini ifade etti. Türkiye'nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın gayretleriyle Irak'ın Erbil kalesi ile...