28 / 04 / 2024

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

 Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.



Türkiye’de meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrası Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin ölümüne neden olan büyük depremden 23 milyona yakın insanın etkilenebileceği uyarısı yapılarak, uzun vadeli yardım sözü verildi.

Dünya.Com’daki yer alan haberde DSÖ'nün acil durum sorumlusu Adelheid Marschang, açıklamasında "Olaya genel bakış haritaları, yaklaşık beş milyon savunmasız nüfus da dahil olmak üzere potansiyel olarak 23 milyon insanın depremin etkilerine maruz kaldığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Marschang, "Sivil altyapı ve potansiyel olarak sağlık altyapısı, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatısı başta olmak üzere, etkilenen bölge genelinde büyük zarar gördü" dedi.

TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN DESTEK

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler sağlık kuruluşunun bölgeye acilen yardım yolladığını belirterek, "Artık zamana karşı bir yarış söz konusu" dedi.

  Dünya Sağlık Örgütü nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!
Ghebreyesus, şunkarı söyledi: "Acil durum malzemelerini derhal seferber ediyoruz. Yaralılara ve en savunmasız durumdakilere temel sağlık hizmetleri sağlamak üzere DSÖ acil sağlık ekipleri ağını harekete geçirdik. En kısa sürede bölgede olacağız."

 

 

 

 

 


Geri Dön