28 / 04 / 2024

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.



Dün Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, yüzyılın felaketi olarak adlandırılırken, dünyanın gözlerinin de Türkiye’ye çevrilmesine neden oldu. Birçok ülke ve sivil toplum kuruluşları, peş peşe Türkiye’ye yardım seferberliğine başlarken, Dünya Sağlık Örgütü’nden de (DSÖ) çok önemli bir açıklama geldi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Depremin ardından bir duyuru yapan DSÖ, depremin 23 milyona yakın insanı etkileyebileceğini vurgulayarak, uzun vadeli yardım sözü verdi.

Konuyla ilgili DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin ölümüne neden olan büyük depremden 23 milyona kadar insanın etkilenebileceği belirtilerek, uzun vadeli yardım taahhüdünde bulunuldu.

Örgütün kıdemli acil durum sorumlusu Adelheid Marschang, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Genel bakış haritaları, yaklaşık beş milyon savunmasız nüfus da dahil olmak üzere potansiyel olarak 23 milyon insanın maruz kaldığını göstermekte" ifadelerini kullandı.

Adelheid Marschang, "Altyapı ve potansiyel olarak sağlık altyapısı, başta Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatısı olmak üzere, etkilenen bölge genelinde zarar gördü" diye konuştu.


Geri Dön