02 / 05 / 2024

bursa değeri artan bölgeler hangileri

bursa değeri artan bölgeler hangileri

''Bursa ile İstanbul bütünleşecek'' diyen Azmi Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Turhan Orhan ise, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler ve Çalı bölgelerini adres gösterdi.

Korupark AVM'nin 2023 değeri 10 milyar TL'ye dayandı!

Korupark Alışveriş Merkezi'nin 2023 yıl sonu değeri açıklandı. Peki Bursa'daki AVM'nin değeri lokasyonuna, mimari ve inşai özelliklerine göre ne kadar oldu? İşte o rakam...

Akfen GYO Bursa Ibis otelinin değeri belli oldu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından, Bursa Ibis otelinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Bursa Ibis projesinin değeri kaç lira oldu?

İkinci el otomobil markaları içinde değeri en çok artan model belli oldu

Sıfır ortomobil fiyatlarındaki artışlar tüketicinin ikinci el otomobillere rağbet göstermesine neden oldu. Pazarda geçtiğimiz ay bir otomobilin değeri bir önceki aya göre yüzde 30'a yakın arttı. Peki ikinci elde değeri en çok artan model hangisi oldu? İşte detaylar...

Değeri altına endekslenecek! Dolara karşı 125 yıllık plan devreye sokulacak

Son dönemde dolar karşısında değeri artan rublenin altına endekslenmesi gündemde. Rus ekonomi yönetimi ülkenin savaş nedeniyle girdiği darboğazdan çıkması için 125 yıl önce devreye sokulan formülü yeniden uygulamak istiyor. İşte ayrıntılar...

Korupark AVM'nin değeri ne kadar oldu?

Korupark AVM 2007'de açıldı. Peki Bursa Osmangazi'de konumlanan AVM'nin 2021 yılsonu değeri ne kadar oldu?

Halk GYO Bursa binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Bursa binasının 2021 yıl sonuna ilişkin değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO Bursa binasının değeri ne kadar oldu?

Değeri artan gayrimenkullerin vergisi de artacak!

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre bundan sonra imar planı değişikliği nedeniyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yönetmeliğe ilişkin bilgi verdi.

Boğaz'daki arsaların değeri 670 milyar lira!

114 milyon 453 bin metrekare arazinin bulunduğu Boğaz'da, arsaların değeri halihazırda 670 milyar lira olarak belirlendi.

Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar TL!

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

İstanbul’un arsa değeri 2 trilyon dolar!

Yaklaşık 5,2 milyar metrekare alana sahip İstanbul'da yol ve göl gibi değer atanması mümkün olmayan alanlar dışında kalan arsa ve arazilerin toplam değeri 2 trilyon dolar.

bursa değeri artan bölgeler hangileri Haberi

bursa değeri artan bölgeler hangileri

''Bursa ile İstanbul bütünleşecek'' diyen Azmi Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Turhan Orhan ise, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler ve Çalı bölgelerini adres gösterdi.

Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, ''İstanbul-İzmir Otoyolu projesi tamamlandığında Bursa, İstanbul'un bir parçası olacak, iki şehir bütünleşecek'' dedi.


Turyap Beşevler Merkez Ofisi'nde düzenlenen 11'inci yıl kutlamalarına katılan Sarıbay, sektörde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Sarıbay, son 10 yılda bankaların verdiğini konut kredilerinin de etkisiyle inşaat sektörünün yükselişe geçtiğini anlattı. 


Fakat yılbaşından bu yana doların yüzde 30 civarında artmasının sektörü doğrudan olumsuz etkilediğini kaydeden Sarıbay, “Bazı lüks konutlar dolar üzerinden satılıyordu. Doları olan vatandaş, parası varsa harcamak istemiyor ve elinde tutuyor” dedi. 


Sarıbay, hükümetin kurulamamasının, ülkedeki güvenlik sorunun ve çevre ülkelerde yaşanan olumsuzlukların da sektörü etkilediğini ifade ederek, “Bir an...