03 / 05 / 2024

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark mı oldu

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark mı oldu

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

Bursa Gemlik'e yeni mezarlık!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi’nde kamulaştırılan alanın mezarlığa dönüştürülmesiyle Gemlik’in en önemli sıkıntılarından biri çözüme kavuştu.

Bursa İnegöl'e yeni mezarlık alanı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Alanyurt bölgesinde 100 bin metrekarelik alanda yeni bir mezarlık oluşturuyoruz. Son eksikliklerin tamamlandığı mezarlığa defin işlemleri Ağustos ayında yapılacak'' dedi.

Bursa İnegöl'e 100 bin yeni mezarlık!

Recep Altepe,İnegöl İlçesi’nin Alanyurt bölgesinde 100 bin metrekarelik alanda yeni bir mezarlık oluşturulduğunu ve son hazırlıkların sürdüğü mezarlığa Ağustos ayında defin işlemlerinin yapılabileceğini söyledi.

Bursa İnegöl'e yeni mezarlık!

Hamzabey Mahallesi’nde 100 dönümlük alanda yeni mezarlık için düzenleme çalışmalarını başlattıklarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 ay sürecek inşaat aşamasının ardından bölgeye definlerin yapılabileceğini söyledi.

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark oldu!

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

Bursa Orhangazi'ye yeni mezarlık yapılacak!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Hamzalı yolunda yapılan yeni mezarlık alanındaki çalışmalarda sona gelindi. Girişinde bir tören alanı ve sosyal tesislerin de yer alacağı yeni mezarlık alanındaki çalışma yağışların sona ermesinden sonra hız kazandı.

Mudanya Has Mahallesi'nde mera mezarlık mı olacak?

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Has Mahallesi’nde oturan vatandaşlar 2 bin 200 dönümlük köy merasının mezarlık olmasını istemiyor.

Deveciler Mezarlığı'nın izleri gün geçtikçe kayboluyor!

Sanat tarihi açısından çok önemli vesikaları bünyesinde bulunduran Deveciler Mezarlığı'ndaki nadide eserlerin kimisi kırılıp kaldırım yapımında kullanılmış, kimisi de tasnifsiz bir şekilde Yeşil Medresesi ve Muradiye türbelerine taşınmıştı...

Akros Çimento'dan Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım

İki yıl önce Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Akros Çimento, Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım için gün sayıyor

 

TOKİ Bursa Hamitler 2. Etap'ta 69 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Bursa - Hamitler 2.Etap'ta Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında 48 adet konut satacak

TOKİ Bursa-Hamitler 2.Etap'ta 69 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Bursa - Hamitler 2.Etap'ta Alt Gelir Grubu'nda 48 adet konut satacak

Bursa'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Bursa Valisi Şahabettin Harput kaçak yapılaşmanın Bursa'nın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi

Bursa'ya yeni yol yaptırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesince, teleferik bölgesine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni yol yaptırılıyor

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark mı oldu Haberi

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark mı oldu

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi. 1940 yılında zamanın belediyesi tarafından sanat değeri bulunan tarihi mezar taşlarının kimisi kırılıp kaldırım yapımında kullanıldı, bazısı ise Yeşil Medresesi ve Muradiye türbelerine taşındı. 

İçindeki mezarları talan edilen kabristan ise 1940 yılında sebze hali yapıldı. 

Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu üyesi Ali Turan, "Demirtaşpaşa Mahallesi'nde bulunan bu tarihi mezarlık 1940 yılında zamanın belediyesi tarafından talan edilerek kaldırıldı. Bu, ecdada yapılan büyük bir haksızlıktır. 

Bu mezarlığın bulunduğu alanda şimdi ise otopark mevcut. Bu alan 'Reyhan Kayhan Hanlar Bölgesi' koruma amaçlı imar planı kapsamında yer alıyor" dedi. 


Bursa Hakimiyet 


Haber Yeni Mesaj'da şu şekilde yer aldı;


Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim devrinde bir tüccar...