08 / 05 / 2024

Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi

Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Diyanet İşleri 6.200 din görevlisi işe alıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. İşte iş alımına dair detaylar!

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

Din görevlilerinden İyilik Konutları'na 366 bin TL yardım!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan din görevlileri Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyeli savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na366 bin TL yardımda bulundu.

Diyanet'ten TOKİ Sosyal Konut Projesi'yle ilgili faiz açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal konut projesi ile ilgili görüşünün ardından bazı medya organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı...

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Diyanet İşleri Cambridge'e cami inşa edecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde üniversite camilerinde görev yapan 53 imamı Ankara'ya davet ederek, iki günlük bir çalıştay düzenledi. Bu kapsamda Görmez, üniversite camilerinde görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

Bursa Gemlik'te alt yapı ve kavşak çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde Sosyal Yaşam Merkezi’nin çevresi belediye tarafından düzenleniyor. Manastır Mevkii, Dr. Ziya Kaya, Eşref Dinçer ve Hamidiye mahallelerinde alt yapı, kavşak düzenleme ve parke taşı döşeme çalışmalarını devam ediyor..

Türkiye'nin en büyük din eğitim kompleksi mimarisini KİPTAŞ çizdi!

Akademik seviyede din görevlisi yetiştirmeyi planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksini Bursa'da kuruyor. Hazine'ye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor.

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor!

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın katkıları ile Doğanköy'de köy tüzel kişiliği ile Hazineye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor.

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi Bursa'da inşa edilecek!

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi'nin temeli yarın atılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Nilüfer ilçe Müftülüğüne kazandırılan 150 dönümlük arazinin mimari projesi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı KİPTAŞ tarafından yapıldı...

Diyanet, Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'da inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışmalara başladı. Küba Din İşleri İdaresiyle görüşen vakıf yöneticileri, ilk kazmayı vurmak için onay bekliyor.

Şebnem Dinçgör'ün Çubuklu Vadi'deki villası modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor!

Şebnem Dinçgör 'ün oğlu Kerim ile yaşadığı Çubuklu Vadi'deki villa, modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor. Dekorasyona meraklı Dinçgör, keyifle yaşayacağı evin kapılarını Bursa Hakimiyet Magazin'e açtı.

Diyanet: Kirayı peşin ödeyen kiracı akdi feshederse parayı geri alamaz!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kira akdinin taraflardan birinin rızası alınmadan feshedilmesinin caiz olmadığını, oturduğu evin kirasını peşin ödeyipte sözleşmeyi feshedip evden çıkan kişinin, parayı geri alamayacağını bildirdi...

Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi Haberi

Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi

Osmanlı ve İslam medeniyetlerinin eğitim merkezi olan külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bursa’da faaliyete geçecek. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 2017 yılında başlayan proje tamamlandığında Türkiye'nin ilk külliyesi olacak. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, külliye bünyesinde ana okulu, ilkokul, ortaokul, lise, yüksek lisans eğitiminin verileceği akademi, cami, öğrenci yurtları, konuk evleri ve sosyal yaşam alanları barındıracak. 150 dönümlük araziye inşa edilen dev projede dini ve akademik eğitim verilip teorik bilgiler cami ve sosyal yaşam alanlarında pratiğe dökülecek. 

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, "150 dönümün üzerinde, gerçekten külliye niteliğinde bir eğitim vadisi inşa ediyoruz. Burada Bursa Valiliği tarafından imam hatip okulu yapıldı. Proje Kuran kursu yapıldı. Bu proje Kuran kursunda öğrenciler bir taraftan hafızlık eğitimi alıp diğer taraftan da normal okul hayatlarına başarıyla...