28 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor!

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor!

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın katkıları ile Doğanköy'de köy tüzel kişiliği ile Hazineye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor.




Akademik seviyede din görevlisi yetiştirmeyi planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksini Bursa'da kuruyor. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın katkıları ile Doğanköy'de köy tüzel kişiliği ile Hazineye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor. Külliyede cami ve Kur'an kurslarını hayırseverler, Diyanet Akademisi ve yurdunu Diyanet İşleri Başkanlığı, kapalı spor salonu ve açık spor tesislerini Bursa Büyükşehir Belediyesi inşa edecek. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, bu yıl temmuz ayında temeli atılan külliyede 2 bin 500 metre kare alan üzerine oturan Kur'an kursu inşaatlarının hızla yükseldiğini söyledi. 


HAYIRSEVERLER SAYESİNDE 

Türkiye'nin ve Balkanlar başta olmak üzere kardeş toplulukların din görevlisi ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen külliyenin mimari projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı KİPTAŞ inşaat şirketi tarafından çizildi. Doğanköy muhtarlığına ait 150 bin metrekarelik alan hazineye bırakılarak Diyanete tahsis edildi. 

Külliye'nin 2 bin 500 kişilik camii ve Kur'an kursları inşaatım hayırsever vatandaşların katkıları inşa edilmeye başlandı. 


A Gazete


Geri Dön