30 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük parkı Yeşilvadi bu ayın sonunda açılacak!

Türkiye'nin en büyük parkı Yeşilvadi bu ayın sonunda açılacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, birçok donatıyı içerisinde barındıran Yeşilvadi Parkında gerektiğinde 15 bin kişiye çıkabilecek olan 8 bin kişilik Türkiye'nin en büyük Amfi tiyatrosunun yapıldığını söyledi...



1 Milyon 700 bin metrekare Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkını yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, birçok donatıyı içerisinde barındıran Yeşilvadi Parkında gerektiğinde 15 bin kişiye çıkabilecek olan 8 bin kişilik Türkiye'nin en büyük Amfi tiyatrosunun yapıldığını söyledi.


Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen 1 Milyon 700 bin metrekare Türkiye'nin en büyük parkı Yeşilvadi parkında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, park alanında son rötuşların yapıldığı belirtti. Başkan Tahmazoğlu açıklamasında: "Türkiye'nin en büyük parkını kısa sürede inşa ederek, halkımızın hizmetine sunmaktan çok gururluyuz. 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi Parkımızın son rötuşları yapılıyor. Ay sonuna doğru Yeşilvadi parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız. Parkımızın içerisinde birçok aktivite var, 8 bin kişilik koltuklu amfi tiyatro gerektiğinde 10-15 bin kişiye kadar genişleme kapasitesine sahip, burada inşallah yaz ayında festivallerimizi, konserlerimizin bir kısmını burada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Parkımızda 86 bin 500 Metrekare biyolojik gölet var ve burada vatandaşlarımızı kayıklarla gezdireceğiz. Birçok spor ve su etkinliklerimiz burada gerçekleştirilecek. Parkımızda piknik alanları, gençlerimiz için halı sahalar, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortları ve ayrıca kapalı yüzme havuzu mevcut. Gençlerimiz için macera parklarımız var. Ayrıca çocuklarımızı düşündük. Çocuklarımız için masal kahramanlarından oluşan çok büyük parklar inşa ettik. Çocuklarımız burada hem eğlenecekler hem de öğrenecekler. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları botanik bahçemiz, kır düğünlerinin yapılabileceği meydanlar, kafeteryalar, çay bahçeleri, restoranlarıyla tam bir yaşam alanı, her yaştaki insanımıza hitap eden, onların ihtiyaçlarını karşılayan, sporu, eğlenceyi, pikniği ve eğitimi içinde barındıran önemli bir park oluyor. Bu projeyi hayata geçirmenin hemşerilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.


Şahinbey Belediyesi


Geri Dön