27 / 04 / 2024

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi ne zaman tamamlanacak

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi ne zaman tamamlanacak

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından uyarı!

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından "gürültü" uyarısı geldi. Yüksek sesin yasak olduğu Tarihi Doğan Apartmanı'nda yönetici anne Sibel Can'ı arayarak uyarıda bulundu.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Bursa Doğanbey'e sağlık ocağı inşa edilsin!

Bursa Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan mahalle sakinleri sağlık ocağı yapılmasını istiyor. Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, bölgede sağlık ocağı sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.

İzmir Doğa Park Life teslim tarihi!

Koç İnşaat'ın projesi Doğa Park Life, önümüzdeki Eylül ayının sonunda satışa çıkarılacak. İzmir'de yükselen Doğa Park Life projesi 42 lüks daireden oluşuyor...

Bursa Doğalgaz Santral ihalesinin teklif süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Doğalgaz Santralinin ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saatini 2 Mayıs 2016 tarihine kadar uzattı.

Bursa Doğalgaz Santrali ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,Bursa Doğalgaz Santralinin ihalesi için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini 12 Şubat 2016 tarihine kadar uzattı.

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrallerinin ihalesi ertelendi!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’nin özelleştirilme ihaleleri 20 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrali özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, iki doğalgaz santralini özelleştirme kapsamıyla satışa çıkarıyor. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ihale yoluyla özelleştirilecek.

Aliağa Kombine Çevrim Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali satışa çıkıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ( ÖİB ), Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’ni özelleştirilmek üzere satışa çıkardı.

Erzurum Bilim, Doğa ve Eğitim Parkı'nın temeli atıldı!

Atatürk Üniversitesi’nin tarihi projelerinden biri daha hayata geçti. Uzun zamandır üzerinde çalışılan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temel atma merasimi, muhteşem bir törenle gerçekleşti.

Doğaşehir Evleri teslim tarihi!

Doğaşehir Evleri teslim tarihine göre 1. etaptaki dairelerde Temmuz ayında, 2. etaptaki dairelerde ise 2017 yılı içerisinde yaşam başlayacak. Toplam 1.200 adet konut bulunan proje Dağ Mühendislik tarafından hayata geçiriliyor.

Bursa Ovaakça'nın enerji alanı büyütülüyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleşen şubat ayı oturumunda, Ovaakça'da bulunan Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin enerji alanını genişleten karar kabul edildi.

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi ne zaman tamamlanacak Haberi

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi ne zaman tamamlanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nde, kazılardan elde edilen bulgular ile 8 bin 500 yıl öncesine uzanan yaşamın izleri yer alacak. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, Akçalar'daki Arkeopark'ta inşa edilen müzede oluşturulacak 3 ayrı toplantı salonunda, okul gibi çocuklar ve gençlerin eğitimine katkı sağlanacağını belirtti.


Müzenin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini bildiren Altepe, şunları kaydetti:


"Bursa, 8 bin 500 yıl öncesine dayanan medeniyetlere ev sahipliği yapan birikimli bir şehir. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün yaptığı kazılarla, dünyanın ilk çiftçi topluluklarına ait yaşam izleri burada gün yüzüne çıkarıldı. Neolitik ve Kalkolitik dönemden 300 yıl öncesinden başlayarak Osmanlı köyüne kadar ulaşan 'zaman tüneli'nde ziyaretçilere tüm bu dönemleri anlama imkanı sunan Arkeopark'a şimdi bir müze...