12 / 05 / 2024

Bursa doğal afet planı

Bursa doğal afet planı

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyor!

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyan diğer eyalet ve bölgelere ortalama uzaklıkta bulunan stratejik alanda yer alacak.

Zonguldak'ta Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları projesi için kamulaştırma!

“Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları Projesi” Kapsamında 23. Bölge Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Onarımı (Çomaklar Deresi) işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bursa Gölyazı doğal sit alanı turizme açılıyor!

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak. Gölyazı'da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza töreni gerçekleşti.

Gemlik'te doğal dönüşüm başladı!

Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarı Ersel Peker bugün köşesinde "Gemlik'te yasal dönüşümden önce doğal dönüşüm başlamış" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının devamı...

Dünyaya doğal afet uyarısı!

Doğal afetlerde geçen yıl 22 bin 500 kişi hayatını kaybetti. İklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda birçok şiddetli doğal felaketi tetikleyebileceği uyarısı yapıldı Geçen yıl doğal afetlerden etkilenenlerin sayısı ise 100 milyonu buldu.

Bursa doğal afet planı Haberi

Bursa doğal afet planı

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er’i ziyaret ederek, Bursa hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; geçmişte de büyük deprem meydana gelen Bursa’nın olası bir depreme karşı hazırlıklı olup olmadığının konuşulduğu ziyarette 1/100 planlamada bile halen doğal afet planının bulunmadığı belirlendi.

Bursa’nın deprem açısından İstanbul’dan sonra en kırılgan illerden biri olduğundan bahseden CHP’li Kayışoğlu, yetkilileri acilen önlem alıyor.

ER: TSUNAMİ TEHLİKESİ VAR

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er ise, Bursa’nın deprem ve doğal afet anlamında tsunami tehlikesi geçirebilecek illerden biri olduğunu ve bu konuda sadece akademik odalara ve yerel belediyelere değil hükümete de önemli sorumluluklardan olduğunu bahsederek, şunları söyledi:

- Birincisi; Öncelikle Bursa’mızın 1/100 günlük planı var, bu plan 1998 yılında...