28 / 04 / 2024

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre, Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremler sebebiyle OHAL kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerde depremden etkilendiğini belgeleyen tüketicilerden, tüm elektrik dağıtım bölgelerinde yapacakları perakende satış sözleşmesi başvurularında, OHAL süresince güvence bedeli ve kesme-bağlama bedeli alınmayacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ayrıca, söz konusu şehirlerde depremden etkilendiğini belgelendiren konut tüketicileri ile sistem kullanım bedeli uygulamasına esas birinci kademe tüketicilerden de tüm dağıtım bölgelerinde yapacakları doğal gaz abonelik başvuruları için OHAL süresince doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından güvence bedeli de alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Deprem bölgesinde OHAL süresince yeni lisanssız elektrik üretimi başvurusu alınmayacak

Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sebebiyle OHAL kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen iller için 6 Şubat 2023 tarihinde itibaren başlamak üzere lisanssız elektrik üretim uygulamalarına ilişkin de bazı kararlar da alındı.

Buna göre, ülke genelinde ilgili şebeke işletmelerince verilmiş, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla geçerli olan bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu ile bağlantı anlaşmalarının mevcut sürelerine OHAL nedeniyle OHAL süresi kadar ilave süre de verilecek.


Geri Dön