02 / 05 / 2024

bursa gelinlikçiler çarşısı yenileme

bursa gelinlikçiler çarşısı yenileme

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki el değmedik tek yer olan ve derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine yol açan gelinlikçiler çarşısında da restorasyonu tamamlanma aşamasına getirdi.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi bugün sona eriyor. Projede kura çekilişi 12 Temmuz Çarşamba Keles Belediye Kapalı Spor Salonu'nda yapılmıştı.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme işlemleri!

Kura çekimi 12 Temmuz Çarşamba günü çekilen projede sözleşme dönemi bugün başlıyor. İşte TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme işlemleri detayları...

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı ve 121 dükkanı kapsayan restorasyon projesiyle yangının izlerini tamamen sildi.

Bursa'daki tarihi çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki el değmedik tek yer olan ve derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine yol açan gelinlikçiler çarşısında da restorasyonu tamamlanma aşamasına getirdi.

bursa gelinlikçiler çarşısı yenileme Haberi

bursa gelinlikçiler çarşısı yenileme


Tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla bir taraftan Bursa’yı adeta açık hava müzesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da ticari hayatın yoğun olduğu çarşı ve hanlar bölgesindeki alışverişe kalite getiriyor. Böylelikle hem 600 yılı aşkın tarih ilk günkü ihtişamıyla yaşatılırken hem de bölgedeki ticari hareketliliğin kalitesi artıyor. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamına yakını ile Kapalı Çarşı’da yapılan çalışmaların ardından bölgede el değmedik ender yerlerden olan İvaz Paşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasındaki bölüm çıkan yangının ardından restorasyon kapsamına alırken, çalışmaları devam eden Gelinlikçiler Çarşı da bölgenin tarihi dokusuna uygun hale getiriliyor. Kapalı Çarşıdaki restorasyonun tamamlanmasının ardından bölgede başlayan çalışmalar sona yaklaşırken, Ulucami’nin batıya bakan avlusunun hemen yanında derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine neden olan Gelinlikçiler Çarşısı da tamamen elden...