01 / 05 / 2024

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince yapımına devam edilen Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

İdlib'te briket evlerden Bursa Mahallesi inşa edilecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye'nin İdlib kentinde briket evlerden Bursa Mahallesi kuracak.

Bursa Gemlik'te 38  toplanma alanı var!

Son zamanlarda art arda yaşanan depremler olası afet durumuna yönelik çalışmaları artırdı. Son olarak Bursa Gemlik'te bulunan 38 acil toplanma alanı vatandaşlar ile paylaşıldı...

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Bursa Yıldırım'a afet yönetim merkezi inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye Afet ve Acil Yönetim Merkezi inşa edilecek. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Bursa Nilüfer Afet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Nilüfer Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi açılışa hazırlanıyor. Çalışmaları son aşamaya gelinen binayı gezen Başkan Mustafa Bozbey, merkezde afetlere karşı eğitimlerin verileceğini söyledi.

Erkan Subaşı: Bursa'nın acilen deprem haritası çıkarılmalı!

Deprem haftası dolayısı ile MHP Yıldırım İlçe başkanı Erkan Subaşı yapmış olduğu açıklamada Bursa'da olduğu gibi Yıldırım'da aktif bir fay hattı geçtiğini söyledi. Subaşı: "Afet riskli alanlarda kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Bursa Yıldırım'da Afet Yönetim Planı hazırlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü (AFAD) ortaklığı ile Afet Yönetim Planı hazırlanıyor.

Bursa Osmangazi'de deprem riski taşıyan yapılar dönüşecek!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Özdal bugünkü yazısında Bursa Osmangazi'deki 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu anlattı. İşte o yazı...

Bursa'daki kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

Bursa'da 7 ilçeyi kapsayan Afet ve Acil Durum Planı toplantısı yapıldı. Vali Münir Karaloğlu; “Bizim maalesef yapı stokumuz çok eski, 1999 öncesi yapı stokumuzda ise mühendislik hizmeti yok. Bunların mutlaka yenilenmesi gerekir.

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi 6 ayda tamamlanacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince yapımına devam edilen Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bursa Afet Koordinasyon Merkezi hızla yükseliyor!

Afet koordinasyon merkezinde sürdürülen çalışmaları inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ve dünyada gerçekleşecek muhtemel afetlere ilk müdahale ve desteğin Bursa’dan yapılacağını söyledi.

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi Haberi

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince yapımına devam edilen Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.


Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan ve beraberindekilerle Yeni Yalova Yolu'nda Şehirler Arası Otobüs Terminali yakınındaki inşaat alanına gelen Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı.Bodrum dahil 4 katlı olacak binada, konferans, eğitim ve toplantı salonları, acil durumlarda kullanılacak malzeme depoları, bin kişi kapasiteli yemekhane gibi bölümlerin bulunacağı belirtildi.Karaloğlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin afet riski yüksek bir coğrafyada yer aldığını hatırlattı.


Marmara'nın da Türkiye'de birinci derece deprem riski olan bir bölge olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Bu bölgede bir taraftan kamu kurumu olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı İl Müdürlüğümüz ile belediyeler bu faaliyetleri yerine getirmekte fakat bunun yanı sıra afete...