21 / 05 / 2024

Bursa'daki kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

Bursa'daki kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

Bursa'da 7 ilçeyi kapsayan Afet ve Acil Durum Planı toplantısı yapıldı. Vali Münir Karaloğlu; “Bizim maalesef yapı stokumuz çok eski, 1999 öncesi yapı stokumuzda ise mühendislik hizmeti yok. Bunların mutlaka yenilenmesi gerekir.





İnegöl’ün de yer aldığı 7 ilçeyi kapsayan Afet ve Acil Durum Planı toplantısı yapıldı. Toplantıya Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.


İnegöl ile birlikte İznik, Orhangazi, Mudanya, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerini kapsayan Afet ve Acil Durum Planı Toplantısında; olası afet ve acil durumlara yönelik tüm planlar detaylarıyla ele alındı.

 

AFETE HAZIRLIK PROBLEMİMİZ VAR

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bizim Türkiye olarak afete hazırlık konusunda problemimiz var. Afetten sonra krizi yönetmede sorunumuz yok, krizi yönetiyoruz. Devletin gücü var, operasyon gücümüz var krizi yönetirken bir sıkıntı yaşamıyoruz ama bu afete hazırlık kısmında biraz kültürümüzden gelen sorunlarımız var, biraz ‘bize bir şey olmaz, kaderimizde varsa çekeriz’ anlayışı ile yaklaştığımız için afete hazırlıkta Türkiye olarak iyi değiliz.”

 

“Türkiye'de nüfusun %85 'i 1.ve 2.derece deprem riski olan bölgelerde yaşıyor. Marmara Bölgesi, Bursa ve bütün ilçelerimiz de bu riski taşıyor. Bazı ilçelerimiz daha yakından taşıyor. Yani bizim her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmamız lazım. Bu yaptığımız çalışmalar o bakımdan çok önemli çalışmalar. Bu çalışmalarımızı merkez ilçelerimizde de devam ettirerek tüm ilde bu hazırlıkları yineleyeceğiz” dedi.

 

BİNALARIN ÇOĞU 1999 ÖNCESİ YAPILDI

 

Belediyelerin kentsel dönüşüme hız vermesini isteyen Vali Münir Karaloğlu;

 

“Bizim maalesef yapı stokumuz çok eski, 1999 öncesi yapı stokumuzda ise mühendislik hizmeti yok. Bunların mutlaka yenilenmesi gerekir. Bu konuda vatandaşımızın da belediyelerimize destek olması lazım. Bazen vatandaşımız bir koyundan iki post çıkarmaya çalışıyor, böyle yapmamak lazım. Önemli olan bir afet anında konutun içeride oturanlara tabut olmamasıdır. Hasar olabilir ama içerisinde yaşayanların zarar görmemesi gerekir. Onun için kentsel dönüşüm önemli ve ilimizde hızlandırmamız gerekli” diye konuştu. 


Genç Gazete


Haber Olay Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Vali Münir Karaloğlu İznik, Orhangazi, Mudanya, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerini kapsayan Afet ve Acil Durum Planı Toplantısı'na katıldı. 


Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu ve  AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı'nın yanı sıra ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda olası afet ve acil durumlarda izlenecek yollar ve halkın tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik planlar  gözden geçirildi. Vali Münir Karaloğlu, afetten sonra krizi yönetmede sorun olmadığını ancak afete hazırlık konusunda problem olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaların önemini anlattı. Karaloğlu, “Neyi nerede kiminle yapacağınızı afetten önce bilmeniz lazım. Bu çalışmaların en önemli ayağı belediyelerimiz. Belirlediğimiz alanları mutlaka her yıl güncellememiz lazım. Belirlediğimiz alanlar zaman içerisinde değişecek, dolacak, başka fonksiyonlar yüklenecek, şehrin girişi çıkışı farklılaşacak, biz de bunları her yıl güncelleyip taşımamız lazım” dedi. 


EKSİKLER TAMAMLANACAK

Vali Karaloğlu, “Şimdi biz özellikle toplanma alanlarına şehirlerde levhalar koyacağız. O toplanma alanlarına girişler, çıkışlar, özellikle birer jeneratör mutlaka olsun toplanma alanlarında. Jeneratörü ve altyapısı olan alanları belirleyelim, eksiği olanları da tamamlayalım” diye konuştu. Türkiye'de nüfusunun yüzde 85 'inin 1 ve 2.derece deprem riski olan bölgelerde yaşadığını kaydeden Karaloğlu, Marmara Bölgesi, Bursa  ve bütün ilçelerin de bu riski taşıdığını söyledi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM

En büyük hazırlıklardan birinin de belediyelerin kentsel dönüşüm işlerine hız vermesi olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, Bizim maalesef yapı stokumuz çok eski, 1999 öncesi yapı stokumuzda ise mühendislik hizmeti yok. Bunların mutlaka yenilenmesi gerekir. Bu konuda vatandaşımızın da belediyelerimize destek olması lazım. Bazen vatandaşımız bir koyundan iki post çıkarmaya çalışıyor, böyle yapmamak lazım. Önemli olan bir afet anında konutun içeride oturanlara tabut olmamasıdır. Hasar olabilir ama içerisinde yaşayanların zarar görmemesi gerekir. Onun için kentsel dönüşüm önemli ve ilimizde hızlandırmamız gerekli” diye konuştu.  


Olay

Geri Dön