03 / 05 / 2024

bursa İl Tüketici Hakem Heyeti

bursa İl Tüketici Hakem Heyeti

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız, bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkon için gerekli olan 3 bin 186 liranın geri ödenmesine karar verildi.

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi ve 72,4'e çıktı.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası 5 Eylül'e bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara Projesi tüketici davasının dünkü duruşmasında hakim değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına ve bu sebepten duruşmanın 5 Eylül'e bırakılmasına karar verildi...

Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2019!

2019 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurulara esas parasal değerler tespit edildi. 2019 yılı tüketici hakem heyeti parasal sınırı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tüketici kredilerinin 194.3 milyar lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre tüketici kredilerinin 194 milyar 319 milyon lirası konut kredilerinden oluştu...

Tüketici kredilerinin 194.1 milyar lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bültenine göre tüketici kredilerinin 194 milyar 147 milyon lirası konut kredilerinden oluştu...

Tüketici kredilerinin 193 milyar 965 milyon lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun haftalık bültenine göre tüketici kredilerinin 193 milyar 965 milyon lirası konut kredilerinden oluştu.

Tüketici kredilerinin 192 milyar 979 milyon lirası konut!

BDDK verilerine göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 23 milyar 653 milyon lira arttı. Tüketici kredilerinin 192 milyar 979 milyon lirası konut kredilerinden oluşuyor...

Tüketici kredilerinin 192 milyar 571 milyon lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere tüketici kredilerinin 192 milyar 571 milyon lirası konut kredilerinden oluşuyor. 

Tüketici kredilerinin 173 milyar 124 milyon 447 bin lirası konut!

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 173 milyar 124 milyon 447 bin lirası konut kredilerinden oluştu.

Tüketici kredilerinin 185 milyar 490 milyon lirası konut!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi arttı.Tüketici kredilerinin 185 milyar 490 milyon lirası konut kredilerinden oluşuyor.

Tüketici kredilerinin 172 milyar 282 milyon 241 bin lirası konut!

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı. Tüketici kredilerinin 172 milyar 282 milyon 241 bin lirası konut kredilerinden oluştu.

bursa İl Tüketici Hakem Heyeti Haberi

bursa İl Tüketici Hakem Heyeti

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız (35), bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkonun yenisinin yapılması için gerekli olan 3 bin 186 liranın kendisine ödenmesine karar verildi.


Fevziye Yıldız, bir süre önce yeni yapılmış bir konut satın aldığını ve Fransız balkonunun camlarında sorun olduğunu fark ettiğini söyledi. Balkon camlarından rüzgar girmesi nedeniyle evin ısınmasında sorunlar yaşadığını diye getiren Yıldız, şöyle konuştu:"Evdeki durum bizi giderek daha fazla rahatsız etmeye başlayınca Bursa Tüketiciler Derneğine giderek durumu anlattım.


Daha sonra satıcıya ihtarname çektik fakat olumsuz cevap aldık. Bunun üzerine İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk. Heyet, Fransız balkonla ilgili bilirkişi tayin etti. Bilirkişinin yaptığı incelemelerin ardından hazırladığı rapora göre, hakem heyeti beni haklı buldu. Raporda yenisinin yapılması...