27 / 04 / 2024

bursa iznik Unesco

bursa iznik Unesco

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

Bursa İznik'te 3 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Bursa ili İznik Belediyesi, Bursa ili, İznik ili, Elbeyli Mahallesi'nde yer alan 3 arsayı satışa sunuyor. Peki arsaların fiyatları kaç lira? İşte İznik'teki arsa satışına ilişkin merak edilenler...

Bursa İznik'te 10 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Bursa İznik Belediyesi, Bursa ili, İznik ilçesi, Ebeyli Mahallesi'nde yer alan 10 arsayı 1 milyon 41 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa tarihi eserlerini tarama sistemiyle kayıt altına alıyor! 

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından sonra dünyanın gözü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki eserlere çevrildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi'de olası bir felakete karşı kentteki eserleri 4 yıldır lazer tarama cihazıyla modelliyor. 

Bursa İznik TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Bursa İznik projesinde yer alan 8 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Bursa İznik'teki bazilika müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’te göl kıyısının 20 metre açığında 1,5-2 metre derinlikte yer alan ve 1500 yıl önce Aziz Neophytos adına inşa edildiği belirlenen bazilikanın su altı arkeoloji müzesine dönüştürüleceğini müjdeledi.

Bursa İznik TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İznik projesinde yer alan 145 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Bursa İznik TOKİ'de başvuru dönemi başlıyor!

Bursa İznik TOKİ projesindeki 145 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Bursa İznik TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Bursa İznik TOKİ projesinde sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri yer alıyor.

Bursa İznik kura çekilişi sonuçları!

Bursa İznik kura çekilişi sonuçları henüz açıklanmadı. Bursa İznik kura çekilişi sonuçları açıklandığında Emlakkulisi.com'dan ulaşabilirsiniz.

bursa iznik Unesco Haberi

bursa iznik Unesco

Bursa ve Cumalıkızık’ın “Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” temasıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin 1. yıldönümü nedeniyle Bursa’da bir kutlama programı düzenlendi.


UNESCO’nun kültür varlıkları konusundaki en önemli danışma organı olan ICOMOS’tan yetkililerin de katıldığı programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerek Türk ve İslam gerekse Hıristiyanlık dünyası açısından büyük öneme sahip İznik’in de listeye dahil edilmesi konusunda yoğun çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.


Bursa’nın tarihi bölgeleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin 1. yıldönümü, bir dizi programla kutlanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve her yıl 20-27 Haziran tarihleri arasında tekrarlanacak programlar, Merinos Atatürk Kongre Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen ‘UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü’ etkinliğiyle start aldı. İçerisinde ‘ICOMOS 50. Yıl Etkinlikleri’ isimli panelin de yer aldığı program sonunda, Karagöz-Hacivat gösterisi davetlilere...