18 / 05 / 2024

bursa kayıhan çarşısı ne zaman açılacak

bursa kayıhan çarşısı ne zaman açılacak

Bursa Tarihi Kayıhan Çarşısı esnafı bugünlerde yeniden eski canlılığını yeniden kazanmak, çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor....

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Vişne Han Kapalı Çarşısı ile ticaretin kalbi Yıldırım'da atacak!

Yıldırım Belediyesi'nin Vişne Caddesinde yapacağı ve 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar ve kapalı otopark bulunacak.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi bugün sona eriyor. Projede kura çekilişi 12 Temmuz Çarşamba Keles Belediye Kapalı Spor Salonu'nda yapılmıştı.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme işlemleri!

Kura çekimi 12 Temmuz Çarşamba günü çekilen projede sözleşme dönemi bugün başlıyor. İşte TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme işlemleri detayları...

Kayıhan Yapı Cordella Kartal ödemeleri!

Kayıhan Yapı Cordella Kartal ödemeleri kapsamında 60 ay sıfır faiz avantajı sunuluyor. Cordella Kartal Evleri üç blok olarak Kayıhan Yapı tarafından hayata geçirildi....

bursa kayıhan çarşısı ne zaman açılacak Haberi

bursa kayıhan çarşısı ne zaman açılacak

Bursa’nın en eski tarihi çarşılarından olan Kayıhan yeniden eski canlılığına kavuşmak için gün sayıyor. 


Tarihi Kayıhan Çarşısı esnafı bugünlerde yeniden eski canlılığını yeniden kazanmak, çarşının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelebilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Bursa Esnaf Platformu ve Kayıhan Bıçakçılar Çarşısı yönetiminin destek verdiği dönüşüm projesi kapsamında Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Samet Ercoşkun’a brifing verildi. 


Bölgenin özellikle turizme kazandırılması ve kentimize gelen turistlerin çarşıda daha fazla zaman geçirebilmesi için bir dizi dönüşüm uygulamasından geçmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Esnaf Platformu Başkanı Fehmi Duban, “Bölgemizin yeniden ivme kazanması için dönüşüme ihtiyacı vardır. Özellikle yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yeri haline gelebilmesi için bölgede mutlaka hediyelik eşya çarşısına ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu. 


Bünyesinde 22 kadın derneğinin bulunduğu Bursa Üreten...