19 / 05 / 2024

Bursa Kocayayla Göletinde son durum

Bursa Kocayayla Göletinde son durum

Yeni Marmara Gazetesi'nin yazarlarından Mehmet Ali Yılmaz bugünkü yazısında Bursa Kocayayla Göleti'nin yapımını kaleme aldı. İşte Mehmet Ali Yılmaz'ın o yazısı...

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Bursa Gürsu'daki kültür merkezinin temeli atıldı!

Bursa’da Gürsu Belediyesi tarafından tam kapanma öncesinde 26 Nisan tarihinde Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ'den 6 millet bahçesi için ihale! 

TOKİ, 24 Mart'ta Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi, 25 Mart'ta Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi, 26 Mart'ta Bursa Osmangazi Gökdere Millet Bahçesi'nin ihalelerini gerçekleştirecek. 

TOKİ Bursa Gürsu 413 konut ihalesi yarın!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut, 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Bursa Gürsu'ya 413 konut ve 8 dükkan!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.

Bursa'da gündem Orhangazi İmar Planı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi Gedelek Turşu Festivali'nde düzenlenen konuşmada iptal edilen 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı nedeniyle dükkanların risk altında olduğunu ifade etti.

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 

Panorama 1326 Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin Bursa’nın yüz akı bir proje olduğunu belirterek, “Bursa, çok güzel ve çok etkileyici muhteşem bir eser kazandı” dedi.

Bursa Şaban Güzeler Erkek Öğrenci Yurdu açıldı!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, eğitime yaptığı yatırımları aralıksız olarak sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu hizmete açtı.

Van Sımırlı Göleti inşaatında sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Van’da inşa edilen Sırımlı Göletinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat durduruldu!

Bahçeşehir göletinde yapılaşmaya Danıştay ‘Dur’ dedi ama tartışması devam ediyor. Tartışmalar sonucunda, Bahçeşehir Göleti'nde inşaat durduruldu.

Bursa Kocayayla Göletinde son durum Haberi

Bursa Kocayayla Göletinde son durum

Bizim Bursa’nın bazı cahil çevrecileri her zaman olduğu gibi yine “on binlerce ağaç kesilecek” diye ortalığı velveleye vermeye girişmişlerdi ki, Keles’te yapılmakta olan Kocayayla Göleti’yle ilgili bazı gerçekleri yazıp, sizlerle paylaştıktan sonra süt liman oldu ortalık; artık kimsenin sesi pek çıkmaz oldu.

Bir kere önce öyle on binlerce filan değil, 5288 adet çam ağacı kesilmişti orada ve üstelik de her biri tomruk olarak değerlendirilip, ekonomiye kazandırılmıştı.

CHP’nin bilgisiz Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da oraya gidip nümayiş yapmaya kalkışmış, öncesinde yetkililere sorup öğrenmeden cahilce bazı açıklamalarda bulunmuştu. 

Fikrimi yineliyorum:

Eğer kamu yararına ağaç kesilmesi gerekiyorsa kesilmelidir.

Sadece “ağaç kesilmesin” diye çevrecilik yapılmaz.

Doğru çevreci tavır “ağaç kesiliyor” diye manasız yere bağırıp durmak değil, kesilen ağaçların yerine dikilmeyenlerin peşine düşmektir!

Nitekim o gölet hem Kocayayla’ya ayrı bir anlam...