12 / 05 / 2024

Bursa külliye restorasyon

Bursa külliye restorasyon

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinde yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi de

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Doğukan Ergül ve Mehmet Akif Çelik ortaklığında kuruldu.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi Fatih’te    500 bin TL sermaye bedeli ile Canan Akhüsük Bozkurt tarafından kuruldu.

Şenyurt Kündekari Restorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şenyurt Kündekari Restorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Burak Şenyurt tarafından kuruldu.

Elazığ Baskil'de başlanan külliye inşaatı durdu: Külliye ortada kaldı!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye inşa ettirmek için esnaftan binlerce TL topladığı öğrenildi. Külliye ortada kaldı, halk tepkili.

Nyd Mimarlık Ve Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nyd Mimarlık Ve Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meftun Kocaboy tarafından kuruldu.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa  edilen Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye'sinin inşaatı tamamlandı.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

Bodrum Gökova'da külliye inşaatı başladı!

Bodrum’un en gözde koyuna dozerler girdi. Diyanet'in Bodrum'da yaptıracağı 100 milyon TL'lik külliye için çalışmalar başlatıldı. Ortakent Kargı’daki 10 dönümlük arazide hafriyat çalışmasına start verildi.

Bursa külliye restorasyon Haberi

Bursa külliye restorasyon

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinde yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.


Lalaşahin Paşa Türbesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, külliyenin ayağa kaldırılması için hazırladıkları ön projelerin onay için Kültür ve Tabiat Varlıkları koruma Kurulu’nda olduğunu belirterek, onay çıkmasının ardından restorasyon çalışmalarına hemen başlanacağını söyledi.


Tarihi ve kültürel miras çalışmaları sayesinde Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki ecdat yadigarı eserleri de bir bir ayağa kaldırıyor. Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası olan Edirne ve Filibe’nin fethinde önemli bir rol oynayan Lalaşahin Paşa tarafından 1348 yılında Mustafakemalpaşa ilçesinde ilçeye hakim bir tepe üzerine inşa edilen...