18 / 05 / 2024

Bursa kuranı kerim müzesi

Bursa kuranı kerim müzesi

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Mersin Eshab-ı Kehf'te çevre düzenlemesi yapıldı!

Kuran-ı Kerim'de adına sure yazılmış olan ve Türkiye'nin önemli ibadet merkezleri arasında yer alan Eshab-ı Kehf'te yapılan çevre düzenlemesi, vatandaşlardan tam not aldı.

İzmit Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi'nin projesi tamam!

Asrın felaketi olarak tarihe geçen Marmara Depreminde hayatını kaybedenler, İzmit’te anıldı. Felaketin 17. yılında Cumhuriyet Çocuk Parkı’nda düzenlenen programla hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Batman Şemsettin Güneş Cami ibadete açıldı!

Batman Şemsettin Güneş Cami Berat Kandili’nde ibadete açıldı. Berat kandilinde Müftü Turgut Erhan ile Mısır Kahire’den hafız Mahmut Tuhi’nin Kuran-ı Kerim ve Mevlid’i Şerif yemeğiyle açılan modern cami, dolup taştı.

Bursa Altınşehir Kuran Kursu'nun kaba inşaatı tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Altınşehir’de geçtiğimiz yıl hizmete açtığı 15 bin 300 metrekare alanlı parkın ardından Hacı Fahrettin Kılıç Camii için projelendirilen kuran kursu binası için de desteklerini sürdürüyor.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Bursa’ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi!

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Samsun Havza Sünnetçi Camii ibadete açıldı!

Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı. Cami görevlisi Adnan Kurkmazlı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında bir konuşma yaptı.

2003'ten bu yana 679 bin toplu konut inşa ettik!

İstanbul'daki 3. TÜMSİAD TÜMEXPO ve Uluslararası Kobi Şurası / All In Tech Zirvesi'ne katıldı. Zirve Kuran'ı Kerim hilafetiyle başladı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Kepez Merkez Cami ve külliyesinin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi'nin, 7 gün 24 saat canh Kuran'ı Kerim'in okunacağı, haftanın iki günü mevlidi şerifle Peygamber Efendimiz (SAV)'in anılacağı merkez camii ve külliyesinin temeli törenle atıldı.

Bursa Korupark AVM'de Paşabahçe mağazası açıldı!

Tüketicilerin gönlünde taht kuran perakende zinciri Paşabahçe Mağazaları, Bursa Korupark Alışveriş Merkezi' nde yeni mağazasını hizmete açtı.

Bursa Tarım AŞ ile dünyada markalaşacak!

Kentin tarımsal üretimini dünya pazarlarına taşımak için Tarım AŞ’yi kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı için de düğmeye bastı. Belediye proje kapsamında her ilçede ihracat merkezleri oluşturacak.

Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?

Yenişehir'deki Merkez Cami'de 6 adet minare ile imanın 6 şartı ve 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra 622. yıl ile 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedine vurgu yapılmış...

İple yazılan ilk Kuran-ı Kerim, Başakşehir Sular Vadisi'nde!

Başakşehir Belediyesi; iplerle işlenen, kontrol edilmesi ve ciltlenmesi 12 yıl süren Kur'an-ı Kerimi ilçe sakinleri ile buluşturdu. Ramazan ayı süresinde Sular Vadisi’nde kurulan stantta sergilenen Kur’an-ı Kerim Guinness rekorlar kitabına da girecek.

Bursa kuranı kerim müzesi Haberi

Bursa kuranı kerim müzesi


Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı. Restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Muradiye Külliyesi’nin halkası olan Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, yüzyıllarca ilmi çalışmaların yapıldığı 6 asırlık medrese, Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak kente kazandırılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu konuda çok sayıda doküman ve yazma eserin toplanmaya başladığını belirterek, Ulucami ve Orhan Camii’nden İstanbul’daki Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’ne götürülen 150 kadar eserin geri getirilmesi için de çalıştıklarını söyledi.


Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Bursa’nın değerlerini UNESCO Dünya Mirası Listesi ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ‘Müze Kent Bursa’...