29 / 04 / 2024

Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?

Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?

Yenişehir'deki Merkez Cami'de 6 adet minare ile imanın 6 şartı ve 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra 622. yıl ile 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedine vurgu yapılmış...



7.5 milyonluk nüfusuyla  İstanbul 'dan sonraki en büyük şehir olan Yenişehir projesinin toplam yatırım bedeli 50 milyar dolar olarak belirlendi. Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yüksek tepelerde 460 gökdelenin yer alacağı Yenişehir projesinde 78 milyon metrekare alanda havalimanı, 146 milyon metrekare alanda yeşil alan, 108 milyon metrekare alanda yollar, 167 milyon metrekare alanda imar parseli bulunacak. 


Yenişehir projesinde toplam alan 453 milyon metrekare olarak belirlendi. Projede gökdelenlerin yanı sıra teras evler, villalar ve apartmanlar yer alacak. Projede 10 köprü de inşa edilecek. 


26 milyon ağaçtan oluşacak Yenişehir projesinde toplamda 210 bin araç kapasiteli otopark yer alıyor. Ayrıca cami de bulunuyor. 


Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?


Her mahallede yer alan camilerin yanı sıra Doğu Yakası'nda yer alan Merkez Cami Külliyesi içerisinde kültür ve eğitim merkezi, Osmanlı çarşısı, aş evi de bulunacak. Bu cami toplam 72 bin kişi kapasiteli olacak. 


Camide 6 adet minare ile imanın 6 şartı, 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra  622. yıl ve 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedi çağrıştırılmış bir tasarım oluşturuldu. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Yenişehir deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?



Geri Dön