16 / 05 / 2024

kanal istanbul merkez cami

kanal istanbul merkez cami

Yenişehir'deki Merkez Cami'de 6 adet minare ile imanın 6 şartı ve 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra 622. yıl ile 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedine vurgu yapılmış...

Yenişehir'de cami yer alacak mı?

78 milyon metrekare havalimanı alanından meydana gelecek olan Yenişehir projesinde camiler Kanal İstanbul boyunca her mahallede yer alacak. Ancak en büyük cami Merkez Cami olacak...

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul çalışmalarında sona gelindi!

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Çıtak, "Kanal İstanbul ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu proje kapsamında Karadeniz'de lojistik merkez ve konteyner yük limanı, Küçükçekmece içinde de bir yat limanı planlamaktayız" dedi...

Limak Holding, Kanal İstanbul'a talip!

Limak Holding, Kanal İstanbul ve Çanakkale Boğazı projeleri ile yakından ilgileneceklerini açıkladı. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'yi merkez alarak, bölgesel büyümeye ve özellikle Afrika ile Balkanlara odaklanmak istediklerini söyledi.

Kanal İstanbul projesinin detayları!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan’ın ‘Kalabalık olmasın’ uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

Kanal İstanbul’un ayrıntıları netleşti!

Çılgın projeler arasında yer alan ve yapımı muammaya dönen Kanal İstanbul’la ilgili yeni şehrin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Projede köprü ve nüfus sayısı düşürüldü.

Kanal İstanbul'un imar planlarını İBB hazırlayacak!

Kanal İstanbul projesi imar planları İBB'den İstanbul'da açılacak olan Kanal İstanbul ve yeni şehri kapsayan 38 bin 500 hektarlık alanın imar planları Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanacağı bildirildi..

Kanal İstanbul'da yetki Kadir Topbaş'a verildi!

Kanal İstanbul ve Avrupa yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu olması düşünülen projenin planlarının hazırlanması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a yetki verildi.

Kanal İstanbul imar planları için Kadir Topbaş'a yetki verildi!

Kanal İstanbul ve kurulacak 'yeni şehrin' inşaası için üst ölçekten alt ölçeğe kadar tüm imar planları İBB tarafından hazırlanacak..

Kanal İstanbul bilmecesi!

İhalesi henüz yapılmayan Kanal İstanbul projesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kanal İstanbul’u yapacak firmanın yetkilileri ile geçen hafta bir araya geldik” demesi kafaları karıştırdı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul imar planlarını İBB hazırlayacak!

Arnavutköy arasında inşa edilecek Kanal İstanbul'un güzerhahındaki 38 bin 500 hektarlık alanla ilgili plan yapma yetkisi, yapılan protokolle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi...

Kanal İstanbul'un imar hakkı İBB'ye devredildi!

KÜÇÜKÇEKMECE ile Arnavutköy arasında inşa edilecek Kanal İstanbul’un güzerhahındaki 38 bin 500 hektarlık alanla ilgili plan yapma yetkisi,Bakanlık’tan İBB’ye devredildi.

Kayacity Residence: Kanal İstanbul manzaralı tek proje!

Başakşehir’in Kanal İstanbul manzaralı tek projesi olan Kayacity Residence projesinde yeni konut alanlara 5 yıl site aidatı yok! Projede yer alan dairelerin fiyatları 304 bin TL'den başlıyor.

DTZ International Limited Merkezi Birleşik Krallık İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

DTZ International Limited Merkezi Birleşik Krallık İstanbul Merkez Şubesi 1.000 TL sermaye ile, Şişli'de, Şeref Can Arat Şube Müdürlüğü ve İlzama Yetkililiği'nde açıldı.

kanal istanbul merkez cami Haberi

kanal istanbul merkez cami

7.5 milyonluk nüfusuyla  İstanbul 'dan sonraki en büyük şehir olan Yenişehir projesinin toplam yatırım bedeli 50 milyar dolar olarak belirlendi. Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yüksek tepelerde 460 gökdelenin yer alacağı Yenişehir projesinde 78 milyon metrekare alanda havalimanı, 146 milyon metrekare alanda yeşil alan, 108 milyon metrekare alanda yollar, 167 milyon metrekare alanda imar parseli bulunacak. 


Yenişehir projesinde toplam alan 453 milyon metrekare olarak belirlendi. Projede gökdelenlerin yanı sıra teras evler, villalar ve apartmanlar yer alacak. Projede 10 köprü de inşa edilecek. 


26 milyon ağaçtan oluşacak Yenişehir projesinde toplamda 210 bin araç kapasiteli otopark yer alıyor. Ayrıca cami de bulunuyor. 


Yenişehir'deki Merkez Cami kaç kişi kapasiteli olacak?


Her mahallede yer alan camilerin yanı sıra Doğu Yakası'nda yer...