16 / 05 / 2024

Yenişehir'de cami yer alacak mı?

Yenişehir'de cami yer alacak mı?

78 milyon metrekare havalimanı alanından meydana gelecek olan Yenişehir projesinde camiler Kanal İstanbul boyunca her mahallede yer alacak. Ancak en büyük cami Merkez Cami olacak...



Yenişehir projesi, 7.5 milyonluk nüfusuyla  İstanbul 'dan sonraki en büyük şehir olacak. 50 milyar dolarlık yatırım bedeline sahip olacak projede 460 gökdelen yer alacak. 


453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yenişehir projesinde gökdelenlerin yanı sıra villalar, teras evler ve apartmanlar bulunacak. Yeni Şehir'deki imar parselinin alanı 167 milyon metrekare olarak belirlendi. 


Yenişehir'deki havaalanı 78 milyon metrekare olacak. Projenin yüzde 42'si yeşil alanlardan meydana geliyor. Yani projede 146 milyon metrekare yeşil alan yer alacak. 


Projede; 108 milyon metrekare yol yer alıyor. Yenişehir'de trafik olmaması için yollar 8 şeritli tasarlandı. 


10 köprü yer alacak projede köprülü alanlarda 150 bin araç kapasiteli otoparklar bulunacak.  Gökdelen alanlarında 160 bin araç kapasiteli otoparklar bulunacak. 7.5milyon kişi kalacak projede toplam 26 milyon ağaç yer alacak. 


Yenişehir'de cami yer alacak mı? 

Yenişehir'de cami yer alacak mı sorusunun yanıtı evet olarak belirlendi. 


Yenişehir'de cami yer alacak mı? 

Yenişehir'deki Kanal İstanbul'un her mahalle biriminde yer alan camilere ilaveten Doğu Yakası'nda yer alan Merkez Cami Külliyesi içerisinde kültür ve eğitim merkezi, Osmanlı çarşısı, aş evi yer alacak. İçinde ve avlusunda toplam 72 bin kişiye ibadet imkanı veren Merkez Cami projesinde 6 adet minare ile imanın 6 şartı, 6 minarenin toplam boyu ile milattan sonra  622. yıl ve 114 metre kubbe çapıyla Kuran'ı Kerim'deki sure adedi çağrıştırılmış durumda. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir de cami yer alacak mı?



Geri Dön