06 / 05 / 2024

Yenişehir'de marina yer alacak mı?

Yenişehir'de marina yer alacak mı?

Yeni Şehir projesinde konutların yanı sıra müze, sergi alanı, otopark, cami ve birçok sosyal aktivite alanı bulunacak. Projede ayrıca küçük teknelerin park edeceği marinalar yer alacak...



Henüz başlanmayan ancak detayların belli olduğu Yenişehir'de marina yer alacak mı sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


50 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilecek olacak Yenişehir projesinde 7.5 milyon kişi yaşayacak. Böylelikle proje İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak.


146 bin metrekarelik yeşil alandan meydana gelecek Yenişehir projesinin toplam alanı ise 453 metrekare olarak belirlendi. Projenin 108 metrekaresi ise yollara ayrılmış durumda. 


78 milyon metrekarelik havalimanının yer alacağı projede 167 milyon metrekarelik kısım imar parsel alanı olacak. Projede; 10 köprü, 8 şeritli yollar, gösteri merkezi, kültür merkezi, 460 gökdelen, apartmanlar, teras evler, villalar, serbest bölgeler ve apart otel bulunacak. 


Yenişehir'de marina yer alacak mı? 

Yenişehir'de marina yer alacak mı sorusunun yanıtı evet olarak belirlendi. Projedeki marina küçük tekneler için hizmet verecek. Ayrıca 210 bin araç kapasiteli otopark bulunacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız




Yenişehir de marina yer alacak mı?


Geri Dön